Newcastle face un prim transfer surprinzător. Îi costă doar 12 milioane de lire

Moldoveanu Camelia / 06.01.2022, 08:15

Cu toate că Newcastle a devenit cel mai bogat club din lume în 2021, după ce Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite a preluat 80% din acțiuni, șeicii nu s-au pre grăbit să facă achiziții. Au existat multe posibile transferuri vehiculate, însă primul fotbalist care a bătut palma cu cei de pe St. James Park a apărut abia acum.

Newcastle, primul transfer din era Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite

Newcastle începe anul promițător, printr-un transfer. Oficialii de pe St. James Park au ajuns la o înțelegere cu Atletico Madrid pentru semnătura lui Kieran Trippier. Potrivit  jurnalistului Fabrizio Romano, Mohammed bin Salman o să plătească pe fotbalistul care a jucat pentru Anglia la EURO 2020 nu mai puțin de 12 milioane de lire sterline (circa 14,5 milioane de euro).

Kieran Trippier a evoluat în mare parte a carierei sale în țara natală, Atletico Madrid fiind singura destinație dincolo de granițele UK (Manchester City, Barnsley, Burnley sau Tottenham). În 2019, echipa din Madrid l-a cumpărat pe fundaș cu 22 de milioane de euro de la Spurs.

Află de pe PlaySport.ro cine este Mohammed bin Salman și care ar fi, de fapt intențiile sale în Premier League.

Newcastle începe anul 2022 cu o ofertă astronomică

Pe 30 iunie 2022 îi va expira contractul lui Ousmane Dembele la FC Barcelona, iar Newcastle ar putea fi următoarea sa destinație.

La mijlocul lunii decembrie, Xavi dezvăluia o discuție avută cu Dembele și spunea că internaționalul francez va semna prelungirea. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar acum presa din Spania scrie că plecarea lui Dembele de pe Camp Nou este inevitabilă.

În acest context, a apărut și o primă ofertă importantă pe numele atacantului de 24 de ani. Potrivit Daily Mail, Mohammed Bin Salman îl vrea pe Dembele la Newcastle și îi va îndeplini toate pretențiile financiare. Și acestea nu sunt deloc mici. Conform sursei citate, Dembele ar urma să primească pe St James’ Park un salariu de peste 25 de milioane de euro (485.000 de lire pe săptămână), dar și o primă de instalare de aproximativ 30 de milioane de euro.

De asemenea, din toată afacerea va ieși la fel de bine și impresarul fotbalistului, care ar urma să încaseze un comision de 15 milioane de euro. Toate aceste cerințe nu l-au speriat pe Mohammed Bin Salman, prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, care este unul dintre cei mai bogați oameni din fotbalul mondial.

Catalanii se simt „înșelați” de Ousmane Dembele

Oficialii Barcelonei s-au întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanții lui Dembele pentru a discuta prelungirea contractului. Conform Sport.es, aceasta a fost ultima negociere dintre cele două părți, iar dacă Dembele nu va semna prelungirea, are cale liberă pentru a părăsi Camp Nou chiar și din această iarnă.

Jurnaliștii spanioli scriu că „în club este un oarecare pesimism și cei din conducere se simt înșelați de Dembele”. Și asta deoarece pretențiile financiare al fotbalistului, care au fost prezentate mai sus, sunt „la ani lumină distanță de capacitățile financiare ale Barcelonei”.

De departe, cel mai dezamăgit de această situație este Xavi. Antrenorul Barcelonei a avut mai multe discuții cu Dembele și l-a asigurat că este o piesă importantă din proiectul pe care vrea să îl construiască pe Camp Nou.

Pe lângă Newcastle, alte posibile destinații pentru Ousmane Dembele ar mai putea fi Juventus Torino și PSG. Potrivit Sport.es, Barcelona este deschisă să asculte ofertele cluburilor în această iarnă, în încercarea de a obține un preț de vânzare în urma transferului.