Neymar este subiect închis pentru Barcelona. Motivele pentru care spaniolii nu îl mai vor pe brazilian

Olteanu Ștefan 31.03.2022, 11:20
Neymar este subiect închis pentru Barcelona. Motivele pentru care spaniolii nu îl mai vor pe brazilian

Neymar (30 de ani) a fost în ultimele ferestre de transferuri de vară subiectul unui potențial transfer la FC Barcelona, însă acum se pare că brazilianul reprezintă un subiect închis pentru gruparea catalană. În cadrul unei emisiuni TV din Spania, asistentul lui Juan Laporta a dezvăluit de ce clubul de pe Camp Nou nu mai dorește să îl readucă pe Neymar.

„El alege echipa care îi oferă mai mulți bani. Noi vrem jucători care să își dea viața pentru Barca!”. Neymar este subiect închis pentru Barcelona

Ajuns la 30 de ani și aflat la al 5-lea sezon alături de Paris Saint-Germain, brazilianul Neymar este un subiect închis pentru FC Barcelona. Clubul catalan l-a cedat pe Parc des Princes în vara anului 2017, în schimbul a 222.000.000 de euro. Ulterior, suporterii și cei din conducerea clubului au părut că regretă decizia de a-l vinde pe Neymar și în următoarele ferestre de transferuri se vorbea deja de o revenire a brazilianului. Apogeul discuțiilor a avut loc în 2019 și 2020, când Barcelona a înaintat chiar și câteva oferte oficiale pentru Neymar. Doar că PSG nici nu voia să audă de o posibilă plecare a brazilianului pe atunci.
În cele din urmă, în primăvara anului 2021, Neymar a semnat prelungirea cu PSG și a părut că pune capăt definitiv speculațiilor. Actuala sa înțelegere cu gruparea de pe Parc des Princes epiră în iunie 2025.

Doar că odată ce și-a pus semnătura pe noul contract, jocul lui Neymar a început să scadă treptat și în actuala stagiune brazilianul a fost aspru criticat de fani. Mai mult, după eșecul cu Real Madrid din UEFA Champions League, presa internațională a scris că Neymar și-a dat acordul să plece de la PSG.
Astfel, pista FC Barcelona ar fi putut să devină din nou una de actualitate. Însă, de data aceasta, catalanii nu îl mai vor pe Neymar. Prin vocea lui Enric Masip, asistentul lui Juan Laporta de la FC Barcelona, clubul de pe Camp Nou a transmis:

Neymar a arătat mereu că alege echipa care îi oferă cei mai mulți bani. De aceea, preferăm să semnăm jucători care să-și dea viața pentru Barca. Chiar dacă au mai puțin talent.
Ce face Laporta este să vorbească despre prudență. Trebuie să recuperăm dorința jucătorilor de a juca pentru Barca. Preferăm să avem o persoană care este pe deplin dedicată echipei”, a declarat asistentul președintelui de la FC Barcelona, conform emisiunii
Rondeando de pe postul 8TV.

La FC Barcelona nu vor mai exista „salarii exorbitante”

Clubul catalan s-a confruntat cu grave probleme financiare din cauza salariilor mari ale jucătorilor și din cauza transferurilor nereușite din ultimele sezoane.
Astfel, Enric Masip spune că Barcelona va fi mult mai atentă la cum va gestiona balanța financiară:

PSG arată că puterea echipei este mult superioară puterii pe care o pot avea individual. Dar dacă le ai pe amândouă, bine. Fără Messi la Barcelona, ​​toată lumea a trebuit să se schimbe. Oamenii s-au trezit și s-a realizat o echipă.

Jucătorii trebuie să se înscrie plafonul salarial pentru sezonul viitor. Nu pot exista salarii exorbitante. Situația Barcelonei este acum mult mai în regulă decât era în decembrie. Acum, ar trebui să fie mai ușor să mizezi pe echipă”, a mai spus Enric Masip, conform sursei menționate.

Cu Barcelona ieșită din cărți, o altă destinație posibilă pentru Neymar ar putea fi Manchester City. Strategia prin care șeicii vor să-l transfere pe brazilian.

Urmăriți Playsport.ro și pe