Nicolae Dică a recunoscut că a greșit în privința lui Octavian Popescu: „Mi-am dat seama că nu e ok”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.09.2022, 17:39
Nicolae Dică a recunoscut că a greșit în privința lui Octavian Popescu: „Mi-am dat seama că nu e ok”

Nicolae Dică l-a folosit de mai multe ori în acest sezon, la cererea lui Gigi Becali, pe Octavian Popescu în poziția de mijlocaș ofensiv, „număr 10”, în condițiile în care sezonul trecut el a avut evoluții foarte bune în partea stângă a atacului. Acum, antrenorul FCSB-ului a recunoscut că a fost o decizie greșită, după ce a discutat cu jucătorul și după ce l-a observat în meciuri și la antrenamente.

Nicolae Dică a admis că Octavian Popescu nu poate da în acest moment un randament foarte bun în spatele vârfului

Astfel, Dică a admis că nu este o decizie inspirată să folosească un jucător pe o poziție pe care nu se simte bine. Așa că a lăsat de înțeles că Octavian Popescu va reveni pe poziția sa de bază. Cu amendamentul că antrenorul FCSB-ului este convins că tânărul de 19 ani va ajunge într-o zi să fie un mijlocaș ofensiv foarte bun.

„Discuțiile pe care le-am avut cu el… Este clar că este o poziție în care vrea să joace, în partea stângă. De afară doream și credeam că poate să joace în zona centrală, în spatele vârfului. Ofensiv stânga. Dar din discuțiile pe care le-am avut cu el și ce am văzut când l-am folosit acolo, am văzut că nu are experiența necesară. Vorbind și cu el, mi-am dat seama că nu este ok să folosesc un jucător pe o poziție pe care nu se simte bine. Dar în timp, cred că va deveni un decar foarte bun. Foarte puțini jucători în România au calitățile pe care le are el.

Din ce știu, știu că este un băiat ok, nu avut probleme până acum, nu are nici acum. Se antrenează bine, este ok, dar jucătorii tineri nu sunt constanți. Dar noi avem încredere în el că va face din nou jocuri bune”, a spus Nicolae Dică la Digi Sport.

Antrenorul FCSB-ului vrea să se concentreze mai mult pe campionat

De asemenea, Nicolae Dică a vorbit și despre momentul dificil în care se află FCSB în acest moment în campionat și a anunțat, o dată în plus, că obiectivul principal al echipei este să urce cât mai mult în clasament.

„Trebuie să văd (n.r. unde se află echipa cu adevărat). Să îi facem pe băieți să înțeleagă că nu suntem bine unde suntem în acest moment. Am încercat să îi fac să înțeleagă că este foarte important campionatul pentru noi. Obiectivul nostru a fost să ajungem în grupe, clubul își dorește să încaseze niște bani. La cum stăm în campionat, acum obiectivul este campionatul.

Ca să ajungi și la anul în cupele europene trebuie să fii în primele trei. În momentul în care ți-ai îndeplinit obiectivul, este clar că te gândești la obiectivul pentru sezonul viitor. Oricine va fi pe teren la orice meci va trebui să dea totul, dar în acest moment primordial este campionatul.

Au fost mulți care s-au gândit (n.r. că a menajat jucători la meciul cu Anderlecht). Dar și cu acești jucători pe care i-am băgat am fost aproape să câștigăm meciul. Avem un lot de 27-30 de jucători, fiecare trebuie să aibă șansa lui la un moment dat”, a mai spus antrenorul FCSB-ului.