Nicolae Dică, disperat pe final de meci: „Mă gândeam să îl bag pe Tamm în atac”. Critici pentru Dawa din partea antrenorului de la FCSB

Gabriel-Alexandru Ioniță / 06.08.2022, 21:29
Nicolae Dică, disperat pe final de meci: „Mă gândeam să îl bag pe Tamm în atac”. Critici pentru Dawa din partea antrenorului de la FCSB

Nicolae Dică a mizat pe toate soluțiile ofensive pe finalul meciului de la Mioveni, terminat la egalitate, scor 1-1. Antrenorul FCSB-ului i-a introdus pe teren inclusiv pe nou-veniții Dulca și Radaslavescu în încercarea de a egala pe final de meci. Fapt ce s-a întâmplat în cele din urmă, grație golului marcat de David Miculescu.

Nicolae Dică a dezvăluit că a fost gata să facă o schimbare în disperare de cauză la Mioveni

După meci, Dică a dezvăluit chiar și că s-a gândit la un moment dat să îl introducă pe „fundașul-golgheter” Joonas Tamm în poziția de atacant. S-a răzgândit în cele din urmă și l-a mutat acolo pe Miculescu, decizie ce s-a dovedit a fi extrem de inspirată. Totodată, antrenorul echipei roș-albastre l-a criticat pe Joyskim Dawa pentru agresivitatea sa. Fundașul central camerunez a ajuns deja la 3 cartonașe galbene în acest sezon, în doar 4 etape.

„Ne așteptam să avem un joc greu, așa a fost. Mioveni e o echipă mai bună pe teren propriu. Nu am reușit să punem o presiune mai mare pe ei, să cerem mai mult mingea în adâncime. Păcat că ne-am creat 7-8 ocazii mari de gol. Am primit un gol cum numai noi puteam să îl primim. A doua repriză, am încercat să punem o presiune pe ei, am schimbat sistemul de joc. Am cerut să ducem mingiile la margine, să venim cu centrări, nu am făcut acest lucru. Puteam să și pierdem, au ratat două ocazii mari pe final.

Ajungem în careu, ne creem ocazii și nu marcăm. Trebuie să fim sută la sută concentrați în fața porții. Îmi doresc o circulație mai rapidă a mingii, îmi doresc mai multe lucruri. Nu am jucat ce îmi doresc. Mă credeți că mă gândeam să îl bag pe Tamm atacant? Dar am zis să rămânem cu Miculescu număr 9. El este un marcator. Din orice poziție îl folosești ajunge în fața porții. Sperăm să vină la meciul următor cu Chindia (n.r. prima victorie din acest campionat). Avem obiectiv câștigarea campionatului și trebuie să ne axăm pe acest lucru. Nu am reușit să îi capacitez pentru acest meci.

Critici pentru Joyskim Dawa

Încerc să menajez jucători, pentru că mi-e frică de accidentări. Ovidiu (n.r. Popescu) a călcat strâmb, nu era nimeni lângă el. Am făcut transferuri, sunt jucători buni, de perspectivă, în care am încredere. Da, ne putem bate pe două fronturi, Am încredere în lotul meu, o să mai aducem jucători. A fost ok Boboc.

Am avut discuții cu el (n.r. cu Dawa) și o să avem în continuare. Este un jucător agresiv, ar trebui să învețe, are și el o vârstă, vom încerca să îl schimbăm, să nu mai facă aceste atacuri dure”, a spus Nicolae Dică după meciul de la Mioveni.

CITEȘTE ȘI David Miculescu, mulțumit de remiza cu CS Mioveni: ”Sunt foarte bucuros că am reușit să înscriu”