Nicolae Dică l-a întors pe Mirel Rădoi din drum, când selecționerul a vrut să demisioneze

Marian Cărăvan / 08.04.2021, 11:38
Nicolae Dică l-a întors pe Mirel Rădoi din drum, când selecționerul a vrut să demisioneze

Afectat după eșecul cu Armenia, selecționerul Mirel Rădoi se gândea la demisie la câteva minute de la finalul meciului de la Erevan. Mirel Rădoi a primit în continuare susținerea FRF, însă un rol important în continuitatea lui Mirel Rădoi la cârma primei reprezentative se pare că l-a avut secundul său, Nicolae Dică.

Nicolae Dică l-a întors pe Mirel Rădoi din drum, când selecționerul a vrut să demisioneze

Mirel Rădoi a fost nevoit să facă unui „tsunami” de critici după primele trei meciuri din campania de calificare la CM 2022. Eșecul de la Erevan, 2-3 cu Armenia, le-a dat apă la moară contestatarilor selecționerului și ai oficialilor Federației Române de Fotbal. La doar câteva minute de la finalul meciului, Mirel Rădoi avansa ideea retragerii de la echipa națională. Până la urmă, lucrurile s-au clarificat, FRF i-a dat în continuare credit tânărului selecționer. Practic, FRF a confirmat informația exclusivă oferită de Playsport.ro la scurt timp după Armenia – România 3-2. Mirel Rădoi a ales să continue la pe banca tehnică a naționalei. Însă un rol important se pare că l-a avut secundul său. În urma unei discuții, Nicolae Dică l-a întors pe Mirel Rădoi din drum, când selecționerul a vrut să demisioneze.

Am avut o discuţie cu el în care eu am spus că nu trebuie să plecăm. Argumentele sunt că Mirel a venit cu o nouă gândire, încercăm să jucăm un fotbal ofensiv, să marcăm goluri. Într-adevăr, am avut probleme defensive, dar acesta a fost un risc asumat. Credem în jucători, avem nevoie să descoperim câţiva tineri buni în special în zona defensivă. Înfrângerea cu Armenia ne-a durut pe toţi, dar din punctul meu de vedere se vede o schimbare la echipa naţională”, a spus Nicolae Dică, la Telekom Sport.

Nicolae Dica l-a intors pe Mirel Radoi din drum
Nicolae Dica l-a intors pe Mirel Radoi din drum

Rezultatele României în preliminariile CM 2022, cu Mirel Rădoi selecționer

ROMÂNIA – Macedonia de Nord, 3-2 (Tănase 28, Mihăilă 50, I. Hagi 86 / Ademi 82, Trajkovski 83)
ROMÂNIA – Germania 0-1 (Gnabry 16)
Armenia – ROMÂNIA 3-2 (Spertsyan 56, Haroian 86, Barseghian 89 – pen / Cicâldău 62, 72)

Clasament: 1. Armenia – 9 puncte, 2. Macedonia de Nord – 6 puncte, 3. Germania – 6 puncte, 4. România – 3 puncte, 5. Islanda – 3 puncte, 6. Liechtenstein – niciun punct.

Campania de calificare se va relua în toamnă.
2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein (ora 21:45)
8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA (ora 21:45)
8 octombrie: Germania – ROMÂNIA (ora 21:45)
11 octombrie: ROMÂNIA – Armenia (ora 21:45)
11 noiembrie: ROMÂNIA – Islanda (ora 21:45)
14 noiembrie: Liechtenstein – ROMÂNIA (ora 19:00)

Am toată încrederea în Mirel Rădoi. Aș avea și câteva motive pentru care ar trebui să continue pe banca echipe naționale, și aș putea să vi le expun. În primul rând, e corect și moral ca el să continue, e un simbol al generației tinere de antrenori”, spune Răzvan Burleanu, președintele FRF.

După înfrângerea de la Erevan, naționala României a coborât şase locuri în clasamentul FIFA, de pe 37 pe 43.