Nicolae Dică, sincer după negocierile cu MM Stoica și Gigi Becali: „M-am gândit că trebuie să merg.” De ce a refuzat FCSB

Giosanu Catinca 22.05.2021, 09:17
Nicolae Dică, sincer după negocierile cu MM Stoica și Gigi Becali: „M-am gândit că trebuie să merg.” De ce a refuzat FCSB

Nicolae Dică a oferit noi detalii despre negocierile pe care le-a purtat cu MM Stoica și Gigi Becali. Printre altele, antrenorul secund al echipei naționale de fotbal a României a recunoscut că discuția a durat nu mai puțin de câteva ore. Ce are de gând să facă tehnicianul în perioada următoare?

Nicolae Dică, sincer după negocierile cu MM Stoica și Gigi Becali

După ce a fost refuzat de Marius Șumudică, Gigi Becali a început negocierile cu Nicolae Dică, pe care l-a chemat înapoi pe banca roș-albaștrilor. Decizia patronului FCSB a stârnit fel de fel de reacții, mai ales că, în trecut, a avut un atac dur la adresa actualului antrenor secund al României. Cu o zi înainte ca Dică să plece de la FCSB, în decembrie 2018, Gigi Becali l-a criticat dur public, după o înfrângere cu CFR Cluj, 0-2.

Jucătorii mei dormeau. Ce să văd? Când suntem conduși, noi băgam fundași. Iese Moruțan, iese Man! Cred că cineva i-a luat mințile lui Dică. E batjocură din partea lui. În mod normal, Dică trebuie să-și dea demisia. A întrecut orice măsură când a luat decizia să-i scoată pe Moruțan și pe Man și să-l bage pe Stan (n.r. și pe Coman)! Eu nu sunt nebun, nu puteam face așa ceva. Dică a vrut să facă o nebunie, să își bată joc de mine.”, a spus atunci Becali.

Nicolae Dică, în primul mandat de la FCSB / Foto: Sport Pictures
Nicolae Dică, în primul mandat de la FCSB / Foto: Sport Pictures

„M-am gândit că trebuie să merg”

Becali l-a mai dorit pe Dică la FCSB în vara lui 2019, dar l-a ales atunci pe Bogdan Argeș Vintilă. Acum a revenit asupra deciziei, iar asta dă de înțeles că actualul secund de la echipa națională a făcut și lucruri bune în perioada petrecută pe banca formației roș-albastre.

Am fost şi surprins pe acolo, prin Pipera. Am fost la discuţii, am vorbit în mare, câteva ore, despre situaţia mea, despre ce vrea dânsul. Răspunsul îl ştiţi. Au fost mai multe motive pentru care am ajuns la acest răspuns. Discuţiile pe care le-am avut… Am plecat la un drum cu Mirel. Nu e ok să spun ce s-a discutat acolo! Am un respect foarte mare pentru domul Becali. Mi-a dat şansa să antrenez în prima ligă. Îmi pare rău că nu am câştigat campionatul, dar am dus echipa până în primăvara Europa League. Din punctul ăsta de vedere, am gândit că trebuie să merg la o discuţie. Dacă s-au gândit la mine, înseamnă că am făcut lucruri bune acolo.”, a declarat secundul lui Mirel Rădoi, pentru Telekom Sport.

De ce a refuzat FCSB

Dică nu a spus exact care sunt motivele pentru care a refuzat propunerea venită din partea lui Gigi Becali.

Astăzi am vorbit cu domnul Becali, i-am spus ce am gândit. Pentru acum e gata, nu se mai pune problema să ajung acolo! Normal că am discutat anumite lucruri, am stat acolo câteva ore. Nu pot să spun ce am discutat în particular cu el şi cu Meme.”, a completat Nicolae Dică.

Urmăriți Playsport.ro și pe