Niculina Răducanu, vizitată la București de campioana de la US Open. Cum s-a comportat Emma Răducanu și ce i-a cerut bunicii. Foto

Cosmin Olteanu 11.07.2023, 10:30

Niculina Răducanu a fost vizitată la București de campioana de la US Open, Emma Răducanu.

Emma Răducanu, campioana US Open 2021, s-a operat la ambele mâini și la gleznă, în primăvara acestui an. În mod surprinzător, sportiva britanică, cu origini românești, a ales să se recupereze la București, în apartamentul bunicii sale, Niculina Răducanu.

Niculina Răducanu, vizitată la București de campioana de la US Open

Jurnaliștii de la Daily Mail au scris despre faptul că Emma Răducanu și-a dorit foarte mult să-și revadă bunica, motiv pentru care a ales să se recupereze, la București, în „umilul” ei apartament.

„Accidentată, Emma Răducanu a zburat în România pentru a se recupera după operație în umilul apartament de 70.000 de lire sterline al bunicii ei, care datează de pe vremea comuniștilor și e situat la marginea Bucureștiului. Campioana de la US Open era disperată să o vadă pe bunica ei, Niculina Răducanu

E una dintre cele mai mari sportive din lume, cu acces la cele mai bune utilități medicale pe care le poate plăti. Dar, după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale, și-a dorit să se recupereze în apartamentul bunicii ei, într-un bloc gri din epoca comunistă a României.

Campioana de la US Open fusese disperată s-o vadă pe Niculina Răducanu – pe care ea o numește Mamaia, termen afectuos românesc pentru bunica, după operația suferită la mâna dreaptă la jumătatea lunii mai”, se arată în articolul publicat de sursa citată.

Ce i-a cerut Emma Răducanu bunicii sale să-i facă de mâncare

Niculina Răducanu a dezvăluit faptul că faimoasa ei nepoată i-a cerut să-i pregătească o ciorbă românească de legume. Totodată, a spus că Emma a vizitat mormântul bunicului ei.

„A venit doar să mă vadă pe mine, nu a vrut să vorbească cu nimeni altcineva. Nu a vrut nici măcar să-și viziteze vreunul dintre prietenii ei de aici. Era nerăbdătoare să mă vadă pentru că și eu tocmai m-am operat la ochi.

Când a venit, i s-a pus brațul într-o atelă, pentru că nu avea voie să-l miște. Nu am avut ocazia să facem prea multe lucruri, dar a vrut să viziteze mormântul bunicului ei și am făcut asta.

Am reușit să-i fac niște mâncare pe care și-o dorea. A spus că vrea să mănânce ciorbă românească de legume. Am fost la mall, am luat niște alimente pe care le dorea pentru dieta ei specială”, a spus Niculina Răducanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe