Nicușor Stanciu se antrenează în România. Mijlocașul naționalei a fost surprins alături de colegii de conjunctură

George Drafta 27.01.2023, 00:13
Nicușor Stanciu se antrenează în România. Mijlocașul naționalei a fost surprins alături de colegii de conjunctură

Nicuşor Stanciu se află încă în vacanţă după ce a cucerit la finalul anului trecut titlul de campion al Chinei cu Wuhan Three Towns.

Mijlocaşul se află în ţară şi încearcă să se menţină în formă. Astfel încât la reîntoarcerea în Asia să fie din nou un om decisiv pentru formaţia la care evoluează de la începutul anului trecut.

Fotbalistul de 29 de ani le-a făcut o surpriză jucătorilor echipei la care el s-a lansat în fotbalul mare. A mers la antrenamentul Unirii Alba Iulia şi s-a pregătoit cot la cot cu fotbaliştii divizionarei a treia. Evenimentul a fost mediatizat imediat în mediul virtual. Prin intermediul contului oficial al clubului de pe o reţea de socializare.

Stanciu, pe gazonuil stadionului
Stanciu, pe gazonul stadionului „Cetate”, pe care a debutat în prima divizie în 2010

„Surpriză astăzi la antrenamentul Unirii! Internaționalul Nicolae Stanciu, cel mai bun produs al clubului nostru, a revenit astăzi în vestiarele și pe terenul echipei la care a început fotbalul de performanță.

Aflat în vacanță acasă, în Alba Iulia, Nicușor a ieșit împreună cu jucătorii Unirii la antrenament, arătându-ne, încă o dată, de ce a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 2022″, a anunțat gruparea ardeleană.

Cota lui a crescut în 2022

După ce a impresionat în campionatul chinez, cota lui Stanciu pe siteul transfermarkt.de a ajuns la 6,5 milioane de euro. Cu un milion mai mult decât nivelul la care era înaintea plecării în China. El se află în acest moment pe poziţia a treia în topul celor mai bine văzuţi fotbalişti români.

El se află sub Răzvan Marin şi Ianis Hagi la acest capitol, chiar dacă ultimul lipseşte de pe teren de mai bine de un an. De evoluţiile mijlocaşului îşi leagă speranţele şi fanii tricolorilor care aşteaptă ca naţionala să izbutească în acest an prima calificare la un turneu final după 8 ani de pauză.

Stanciu, cu trofeul de campion al Chinei cucerit la finalul anului trecut
Stanciu, cu trofeul de campion al Chinei cucerit la finalul anului trecut

Performanţă în premieră pentru un român

Cu titlul cucerit în China, Stanciu a mai adăugat o ţară pe lista celor în care a izbutit să iasă campion. Celelate sunt România, Belgia şi Cehia. Astfel el devine primul jucător român cu o asemenea performanţă şi al 39-lea din lume care se poate lăuda cu un astfel de palmares. Doar doi jucători din lume au mai multe campionate în care au triumfat. Brazilianul Robinho şi sârbul Kezman au cinci ţări în total în care au cucerit trofeul intern.

Urmăriți Playsport.ro și pe