„Nota de plată” după atacurile la Radu Petrescu! FCSB, ajutată cu UTA de două penalty-uri inexplicabile acordate de Marian Barbu | FOTO

Robert Zanfir 06.12.2021, 07:24
„Nota de plată” după atacurile la Radu Petrescu! FCSB, ajutată cu UTA de două penalty-uri inexplicabile acordate de Marian Barbu | FOTO

FCSB a fost ajutată în meciul cu UTA, din etapa a 18-a a Ligii 1, de două penalty-uri foarte ușor acordate de arbitrul Marian Barbu. Cu o zi înainte, Mihai Stoica l-a atacat pe „centralul” Radu Petrescu, care a validat golul CFR-ului din victoria cu Chindia, 1-0.

FCSB avea mare nevoie de victorie în meciul cu UTA, din etapa a 18-a a Ligii 1. Echipa lui Toni Petrea spera în cea de-a zecea victorie din ultimele 11 partide, cu atât mai mult cu cât distanța față de liderul CFR Cluj devine tot mai apăsătoare.

„Nota de plată” după atacurile la Radu Petrescu! FCSB, ajutată cu UTA de două penalty-uri inexplicabile acordate de Marian Barbu

A fost multă ceață pe Arena Națională. Dar FCSB a început în forță partida de pe Arena Națională. Florin Tănase a deschis scorul în minutul 22, dintr-un penalty ușor acordat de arbitrul Marian Barbu.

Ce s-a întâmplat? Octavian Popescu a primit o minge la marginea careului mare și a forțat pătrunderea în suprafața de pedeapsă, într-un duel cu Roger.

Octavian Popescu cade în careu după duelul cu Roger, iar arbitrul Marian Barbu indică lovitură de la 11 metri

Jucătorul arădenilor a pus piciorul chiar lângă gheata jucătorului roș-albastru, care a căzut spectaculos.

Foarte bine plasat, arbitrul Marian Barbu a indicat lovitură de la 11 metri, fructificată de Florin Tănase.

Primul penalty este clar. S-a auzit contactul, eram pe teren și s-a auzit. Tavi Popescu a driblat și adversarul i-a dat în picior. Pe reluare nu e sunet.
Florin Tănase

FCSB, două lovituri de la 11 metri cu UTA

Iar asta nu a fost totul. UTA a egalat în repriza a doua prin același Roger (min 72), care a profitat de lentoarea apărării lui Toni Petrea și l-a învins pe Andrei Vlad.

Totuși, partida nu avea să se încheie cu același scor din tur, 1-1. Același Marian Barbu a preluat rolul lui Moș Niculae și le-a pus în ghete jucătorilor FCSB un nou penalty (min 81). Nu a observat că mingea a părăsit terenul la centrarea lui Andrei Dumiter, din care Valentin Gheorghe a obținut al doilea 11 metri pentru gazde.

Centralul a dictat lovitură de pedeapsă după ce mingea a fost atinsă cu mâna de Medimorec.

Andrei Dumiter centrează din afara terenului la faza care a dus la al doilea penalty acordat de arbitrul Marian Barbu

Mihai Stoica, atac extrem la Radu Petrescu

Cu doar o zi înaintea victoriei celor de la FCSB cu UTA, CFR Cluj s-a impus la Ploiești cu Chindia, 1-0. Golul a fost marcat de Billel Omrani, după o fază în care arbitrul Radu Petrescu nu a acordat henț la preluarea lui Valentin Costache, în duelul direct cu Laurențiu Corbu.

„Nu am văzut în viața mea henț mai clar. Îi mai lipsea să o bage în geantă. Probabil că nu a dat penalty pentru CFR Cluj pe final pentru că știa că a fost henț. Plus că trebuia eliminat și Boateng. Este viciere de rezultat. Din nou! Să nu vă mai mirați de ce are CFR Cluj un avans atât de mare. Să vă mirați când va fi arbitrată corect.

Același arbitru care a inventat fault la Sibiu – CFR și a făcut-o campioană pe CFR și a retrogradat Voința. Când Beto a dat cu piciorul în pământ. A inventat atunci! Acum i-a intrat ceva în ochi și nu a văzut că a luat-o Costache cu mâna.

Trebuia exclus definitiv de atunci Petrescu. E clar că ai interes când inventezi. Suntem bătaia de joc a tuturor. Dacă aveam VAR se rezolvau multe”, a spus Mihai Stoica.

FCSB – UTA 2-1! ECHIPELE DE START:

FCSB: Vlad – Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic – Șut, Olaru, Tănase – Cordea, Keșeru, Ov. Popescu
Rezerve: Straton, Budescu, Dumiter, Cristea, Stoica, V. Gheorghe, OV. Popescu, Oaidă, Musi
Antrenor: Toni Petrea

UTA: Iacob – Baravykas, Medimorec, Shlyakhov, Vorobjovas – Passaglia, Roger, Ubbink – Miculescu, Dangubic
Rezerve: Balauru, Erico, Ilie, Dima, Batha, Antal, Isac, Hora, Bustea
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Marian Barbu / A1: Mircea Orbuleț, A2: Florin Neacșu