Noua afacere a lui Gigi Becali cu statul îi va umple conturile latifundiarului din Pipera. Încă o afacere bănoasă pentru patronul FCSB

Radu Bordei 30.01.2023, 19:54
Noua afacere a lui Gigi Becali cu statul îi va umple conturile latifundiarului din Pipera. Încă o afacere bănoasă pentru patronul FCSB

Gigi Becali nu este degeaba cel mai bogat om din fotbalul românesc. Latifundiarul face în continuare afaceri bănoase cu statul român. Ultima a fost chiar anul trecut, când patronul FCSB a semnat cel mai mare contract de concesiune.

Gigi Becali critică statul român, dar face afaceri bănoase cu acesta. Ce contract a semnat latifundiarul în 2022

Finanțatorul FCSB nu se dezminte, se pricepe la afacerile cu terenuri, mai ales dacă acestea sunt făcute cu statul român. Cel puțin așa informează Ziarul Financiar care a prezentat pe larg ultimul business al omului de afaceri. Gigi Becali a luat în concesiune de la Agenția Domeniilor Statului 850 de hectare de teren, din județul Tulcea.

Pentru acest teren, omul de afaceri a oferit câte 2,433 de kilograme de grâu la hectar. Este cel mai mare contract de concesiune semnat de statul român, în 2022.

Revista Capital păstrează tradiția, iar în finalul anului 2022, mai precis în ediția dedicată lunii decembrie, a dezvăluit cine sunt oamenii care își fac loc în „Top 300 Cei Mai Bogați Români”, nume printre care îi regăsim pe poziții fruntașe pe Gigi Becali și Dan Șucu. De fapt, atunci când vorbim despre oamenii bogați ai României care au legături cu fotbalul, Becali și Șucu nu au rivali.

Potrivit topului realizat de Capital, Gigi Becali este de departe cel mai avut om din fotbalul românesc, cu o avere estimată între 325 și 425 de milioane de euro. De asemenea, el își face loc și în TOP 20 cei mai bogați oameni ai țării, fiind pe locul 18 în clasament.

Becali, cu mult peste Șucu!

Potrivit sursei citate, profitul lui Gigi Becali provine din doar două domenii în care a ales să investească: imobiliare și fotbal!

Pe poziția secundă în topul celor mai bogați oameni din fotbalul românesc și pe locul 56 în întreaga țară își face apariția Dan Șucu, omul de afaceri care deține 50% din acțiunile Rapidului. Pe lângă fotbal, Dan Șucu mai câștigă bani din industria mobilei și din presă. Iar averea sa estimată este cuprinsă, potrivit Capital, între 135 și 145 de milioane de euro.

Podiumul celor mai bogați oameni care au legătură cu fotbalul românesc este completat de Nicolae Badea, cu o avere estimată de 87-93 milioane de euro. Acesta din urmă mai are ca domenii de activitate: IT și retail.

O altă precizare interesantă este aceea că, potrivit topului Capital, cei mai bogați oameni din România sunt frații Pavăl, Dragoș și Adrian, care câștigă din imobiliare, dar și din brandul Dedeman. Averea lor estimată este cuprinsă între 4 și 4.2 miliarde de euro!

Urmăriți Playsport.ro și pe