Novak Djokovic scrie din nou istorie. Sârbul a câștigat a șaptea oară Turneul Campionilor și l-a depășit pe Roger Federer. Video & Foto

Sorin Barbu 19.11.2023, 21:57
Novak Djokovic scrie din nou istorie. Sârbul a câștigat a șaptea oară Turneul Campionilor și l-a depășit pe Roger Federer. Video & Foto

Novak Djokovic este din nou regele tenisului mondial. Jucătorul sârb a câștigat a șaptea oară Turneul Campionilor, după ce l-a învins în finală pe Jannik Sinner. Liderul clasamentului ATP a devenit sportivul care a câștigat competiția de cele mai multe ori, depășindu-și unul dintre cei mai mari rivali.

Novak Djokovic a câștigat pentru a șaptea oară Turneul Campionilor

Novak Djokovic nu a avut nicio problemă și a câștigat cu 6-3, 6-3, finala din Turneul Campionilor în care l-a înfruntat pe Jannik Sinner, locul 4 în clasamentul ATP, în fața căruia a pierdut în grupe. Pentru sportivul din Serbia este succesul cu numărul șapte din această competiție reușind astfel să-l depășească pe Roger Federer. Meciul din finala de la Torino a fost câștigat de liderul clasamentului ATP într-o oră și 44 de minute.

Novak Djokovic a câștigat pentru a șaptea oară Turneul Campionilor. Sursa FOTO: Profimedia

Anul acesta este fantastic pentru Nole. Sportivul de 36 de ani a reușit să se califice în toate cele patru finale de Grand Slam, reușind să câștige trei. S-a înclinat doar în fața lui Carlos Alcaraz, în ultimul act de la Wimbledon.

Ce a spus Novak Djokovic după ce a câștigat Turneul Campionilor

Novak Djokovic a fost foarte emoționat la finalul partidei și și-a îmbrățișat cei doi copii.

„Unul dintre cele mai bune sezoane pe care le-am avut în viața mea. E fenomenal să-l închei cu o victorie împotriva lui Jannik, care a jucat nemaipomenit în această săptămână. Sunt foarte mândru de această performanță. Probabil că Alcaraz și Sinner sunt cei mai buni jucători din lume, alături de mine și Medvedev. A trebuit să fac un pas în față pentru că nu pot aștepta o greșeală de la acești jucători. Am pierdut în grupe cu Jannik.

Pentru mine a fost o săptămână fenomenală, per total. În ultimele două zile copiii mei au venit să mă vadă jucând. Întotdeauna am vrut să joc în fața lor. Au deja vârsta la care înțeleg ce se întâmplă. Sunt atât de încântat să fiu tatăl a doi copii superbi. Îmi dau putere”, a declarat Novak Djokovic după finala de la Turneul Campionilor.

CITEȘTE ȘI: Novak Djokovic, victorie categorică în fața lui Daniil Medvedev, în finala US Open

Novak Djokovic este liderul clasamentului ATP și încheie anul 2023 cu șapte trofee, fiind jucătorul cu cele mai multe turnee câștigate în acest sezon. El a mai avut un sezon asemănător în anul 2015 când a jucat patru finale de Mare Șlem, una pierdută la US Open, și a câștigat și Turneul Campionilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe