“Nu a venit aici să fie secund!” Probleme pe banca FCSB după numirea lui Charalambous? Ce spune unul dintre apropiații săi

Bogdan Solomon 31.03.2023, 11:43
“Nu a venit aici să fie secund!” Probleme pe banca FCSB după numirea lui Charalambous? Ce spune unul dintre apropiații săi

Obligat să numească un nou antrenor cu licență Pro după plecarea lui Leo Strizu, Gigi Becali l-a ales pe Elias Charalambous, cipriotul cunoscut microbiștilor români din perioada în care îmbrăca tricoul celor de la FC Vaslui. Patronul roș-albaștrilor a anunțat în repetate rânduri că își dorește ca acesta să fie secundul lui Mihai Pintilii, dar unul dintre apropiații săi nu crede că lucrurile vor sta chiar așa.

Un apropiat al lui Charalambous îl avertizează pe Becali: „Nu a venit aici să fie secund”

Coechipier cu fostul fundaș cipriot în 2012, la Karlsruher, Ionuț Rada îl descrie drept un antrenor tânăr, dornic de performanță și dă asigurări că nu a venit cu gândul să îndeplinească un rol decorativ, chiar dacă îi va avea drept colaboratori pe membrii actualului staff tehnic al echipei din Berceni. Totul depinde, însă, de modul în care va reuși să comunice cu patronul, noii colegi și, nu în ultimul rând, cu reprezentanții presei.

„Mă bucur pentru fostul meu coleg, chiar am avut o discuție cu el. Știe situația, unde a venit. Va fi important cum va comunica cu presa, cu staff-ul, cei care sunt acolo. Sper să găsească echilibru, știm foarte bine că situația de acolo nu se va schimba.

Știe ce înseamnă FCSB în România, ca nume, ca importanță. Nu am detaliat planul lui, dar este un antrenor tânăr, care-și dorește să reușească. E clar că trebuie să știe cum va comunica, va conta foarte mult asta. Felul în care au comunicat precedenții antrenori în presă a fost o problemă foarte mare.

Am discutat cu el despre situația de la club și știa, era la zi cu tot ce se întâmplă acolo și care va fi situația lui. Cred că Elias și staff-ul care era la FCSB se pot ajuta reciproc. Sunt conștienți că împreună pot reuși lucruri frumoase. Cred că el vine să completeze această echipă. Sunt sigur că nu a venit aici cu gândul de a fi secund”, a declarat Ionuț Rada pentru gsp.ro.

Sfatul primit de cipriot după ce a semnat cu FCSB

De asemenea, fostul jucător al Rapidului, FCSB-ului și Universității Craiova a dezvăluit că a discutat cu Elias Charalambous despre situația vicecampioanei și i-a oferit un sfat pentru a avea rezultate cât mai bune în această aventură: să aibă o colaborare cât mai bună cu managerul general, Mihai Stoica, staff-ul tehnic și jucătorii.

„Am discutat cu el despre situația de la club și știa, era la zi cu tot ce se întâmplă acolo și care va fi situația lui. Cred că Elias și staff-ul care era la FCSB se pot ajuta reciproc. Sunt conștienți că împreună pot reuși lucruri frumoase.

Dacă vor lucra în tabere, va fi rău pentru ei și pentru jucători, care vor simți tensiunea. Sfatul pe care i l-am dat a fost să colaboreze cât mai bine și să fie deschis la ce înseamnă relația cu managerul, staff-ul și jucătorii.

Eu îl știu pe Elias, este un om echilibrat, care știe să se facă plăcut. În vestiar nu l-am perceput cu nasul pe sus, nu avea o atitudine care să deranjeze. Dar să fii antrenor este complet diferit, mai ales într-o țară străină. Nu am cum să știu cum va gestiona situația”, a conchis Rada.

Urmăriți Playsport.ro și pe