Nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova. Lovitură primită de „Briliant” din partea unui fost coleg

Gabriel Peneș / 25.05.2021, 18:30
Nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova. Lovitură primită de „Briliant” din partea unui fost coleg

Nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova. Un fost coleg de națională e sceptic în privința capacității „Briliantului” de a conduce o echipă precum cea a lui Adrian Mititelu. Mutu este la un pas de a semna cu nou-promovata în Liga 1, preferând să părăsească banca naționalei de tineret pentru o provocare mai mare.

Nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova

Dorinel Munteanu nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova. Lipsa de experiență pe banca tehnică îi poate fi fatală „Briliantului”. Recordmanul de selecții la naționala României  – 134 – e sceptic în privința capacității fostului său coleg sub tricolor de a conduce o echipă ca cea a lui Adrian Mititelu senior și junior. „Neamțul” a reușit să câștige titlul, ca jucător, atât cu Dinamo, cât și cu Steaua. Iar ca antrenor a dat lovitura cu Oțelul Galați, în 2011. La 52 de ani, fostul component al „Generației de aur” a antrenat-o ultima oră pe divizionara secundă, CSM Reșița.

La rândul său, Adi Mutu (42 de ani) nu și-a înnoit contractul cu FRF pentru conducerea naționalei U21. De fapt, el este, de mai multă vreme, în căutarea unei echipe de club pe care s-o preia ca antrenor. Acum, se pare că este la doar un pas de a ajunge la nou-promovata în Liga 1, FC U Craiova.

Pot să vă spun că sunt în negocieri cu mai multe echipe. Este și FCU printre acele echipe. Sunt în negocieri și vom vedea ce se va întâmpla. Pe listă este și FC U Craiova 1948, care este o echipă super interesantă. Vreau să antrenez un club, cu un proiect serios, care vrea să facă performanță”, a spus Adrian Mutu pentru as.ro.

Nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova. Lovitură primită de „Briliant” din partea unui fost coleg
Nu crede în capacitatea lui Adrian Mutu de a reuși la FC U. Craiova. Lovitură primită de „Briliant” din partea lui Dorinel Munteanu, fostul coleg de la națională

Lovitură primită de „Briliant” din partea unui fost coleg

La rândul său, Adrian Mititelu jr, patronul echipei FC U. Craiova, a recunoscut că Adrian Mutu este prima opțiune pentru banca tehnică. Asta după ce tehnicianul Eugen Trică, artizanul promovării, a fost îndepărtat ca o scamă de pe costumul de lux al conducerii clubului din Bănie.

Nu pot spune că nu am negociat cu Mutu. Intenția noastră este aceea de a-l numi pe Mutu. Să vedem cum vor decurge negocierile. Pentru noi, Mutu e prima opțiune”, a spus Mititelu junior, la Digi Sport.

Conform ProSport, se pare că Mutu este ademenit în reședința „banilor Olteniei” și cu un salariu generos, 14.000 de euro lunar. Însă, în privința capacității sale de a conduce o echipă complicată, cu fani atât de pătimași și patroni dornici „de sânge”, în privința răzbunării sportive, unii au îndoieli. Unul dintre aceștia este Dorinel Munteanu (52 de ani). Fosta „furnică” a naționalei crede că pentru Adrian Mutu postul de la FC U. Craiova pune prea multă presiune pentru un antrenor aflat la început de drum.

Rezultatele de la echipa de tineret l-au scos în evidenţă, dar Craiova e foarte greu de condus şi nu ştiu dacă Adi e capabil să facă asta. Mă refer la structură. Craiova lui Mititelu nu e uşor de condus. Sunt unele echipe unde e o presiune foarte mare, care au un palmares încărcat şi un patron foarte exigent ce-şi doreşte performanţă. Nu ştiu dacă Adi e pregătit pentru această provocare, dar el ştie mai bine. Eu aş prefera ca el să rămână la echipa de tineret, a pus foarte mult suflet şi ar putea să mai facă performanţă, să mai prindă experienţă”, a declarat Dorinel Munteanu, pentru GSP.

Omul și jucătorul Adi Mutu este recunoscut pentru tupeul și curajul său. Rămâne de văzut câți „elefanți” va suporta, pe pânza sa de păianjen, antrenorul Adi Mutu.