Nu Ianis Hagi, ci vedeta de la CFR Cluj e pe lista lui Jose Mourinho. Ținta surpriză a portughezului

Bădulescu Silvian / 01.11.2021, 23:15
Nu Ianis Hagi, ci vedeta de la CFR Cluj e pe lista lui Jose Mourinho. Ținta surpriză a portughezului

CFR este lider în campionatul intern al Ligii I. Aceștia sunt cunoscuți în ultimii ani pentru majoritatea jucătorilor cu experiență pe care îi au în loc. Tinerii și-au făcut cu greu loc în lotul campioanei. Totuși, un jucător under-21 este într-o formă foarte bună.

AS Roma, pe urmele lui Petrilă?

Claudiu Petrilă a început ca din tun campionatul. Profitând și de avantajul regulii under-21, acesta și-a făcut loc în echipa și nu a dezamăgit. El a marcat trei goluri în primele patru etape, iar acest lucru a atras de la sine atentia scouterilor de afară. Se pară că la meciurile CFR-ului au asistat trimiși ai unor cluburi importante de pe continent, din țări precum Italia, Franța sau Turcia. Aceștia au cerut rapoarte despre jucătorul campioanei.

Din diverse surse, AS Roma lui Jose Mourinho pare cea mai interesată de serviciile românului. Pe lângă echipa din capitala Italiei, Lille, campioana sezonului 2020-2021 în Franța și-ar fi arătat interesul pentru acesta. Nu în ultimul rând, Galatasaray. Turcii și-au făcut un obicei în a urmări jucătorii români, după ce i-au transferat pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Mai mult, s-a scris în presă despre faptul că aceștia urmează să facă o ofertă oficială și pentru Andrei Ivan, atacantul celor de la CS Universitatea Craiova.

CFR Cluj a refuzat o ofertă din SUA

Mai mult decât interesul arătat, se pare că echipa campioană a ultimelor patru ediții de Liga I ar fi avut deja oferte pentru Petrilă. Anul trecut, acesta a fost împrumutat la Sepsi, iar sezonul acesta a explodat. Propunerile de transfer au venit din Major League Soccer (MLS), liga principală de fotbal din Statele Unite ale Americii. Ofertele americanilor au fost refuzate de oficialii clujenilor.

Prețul fixat pentru Petrilă ar fi de zece milioane de euro, în ceea ce privește vânzarea acestuia. Clujenii sunt convinși că au în propria curte jucătorul cu cel mai mare potențial din ultimii ani. Aceștia doresc să dea lovitura cu fotbalistul adus pe o sumă infimă de la Oradea, în perioada junioratului.

Alături de Jovan Markovic (CS Universitatea Craiova) și David Miculescu (UTA), Claudiu Petrilă este unul dintre cei mai buni jucători under-21 din campionatul intern, în ceea ce privește realizările. Mijlocașul CFR-ului are cinci goluri și trei pase decisive în actuala stagiune. Jucătorul născut în 2000 este la CFR din 2016, iar, după doi ani de juniorat, și-a făcut debutul în Liga I. În sezonul 2020-2021, a fost împrumutat la Sepsi, unde a marcat 5 goluri în 25 de apariții.