Nu joacă, dar impresionează în afara terenului. Fotbalistul FCSB a ieșit primul la testele de inteligență și l-a lăsat mască pe selecționer

Bogdan Solomon 31.03.2023, 14:26
Nu joacă, dar impresionează în afara terenului. Fotbalistul FCSB a ieșit primul la testele de inteligență și l-a lăsat mască pe selecționer

Intrat într-un con de umbră la FCSB, Eduard Radaslavescu se remarcă în afara terenului. Bogdan Lobonț a dezvăluit cum a reușit mijlocașul de 18 ani să-l impresioneze în cadrul unei acțiuni a naționalei U20.

Radaslavescu, primul la testele de inteligență. Selecționerul a fost profund impresionat

În perioada în care era selecționer, „Pisica”  a decis să-i supună pe micii tricolori unui test de inteligență, iar rezultatul l-a lăsat mască. Dintre toți, Radaslavescu a obținut cel mai bun punctaj.

„Eduard Radaslavescu m-a impresionat cel mai mult. S-a făcut un test de inteligență a jucătorilor și el a ieșit cel mai bine. Trebuie ajutat, trebuie îndrumat foarte mult”, a dezvăluit Lobonț pentru as.ro.

Transferat în vara anului trecut de la Farul lui Gică Hagi, pentru 850.000 de euro, puștiul a bifat până acum 19 meciuri pentru FCSB, dar fără să se ridice la nivelul așteptărilor. Doar două goluri și-a trecut în cont de la startul sezonului, în condițiile în care Gigi Becali se aștepta să devină un jucător indispensabil.

„Mie îmi place Radaslavescu cu mișcările lui. Dacă zice cineva că mi-am luat țeapă… eu îl văd în voința lui, în mișcări. La fotbal, dacă nu ai bărbăția să îți placă mingea… El iubește mingea, are bărbăție să primească mingea. Dacă nu ai asta, talentul tău se anulează”, spunea patronul roș-albaștrilor.

A refuzat Fiorentina înainte să ajungă la Academia Hagi

Într-un interviu acordat pentru Playsport, tatăl lui Eduard Radaslavescu a rememorat primii pași ai fiului  în drumul spre fotbalul profesionist și a dezvăluit motivul pentru care a refuzat o ofertă venită din partea Fiorentinei. Se întâmpla cu doar câteva luni înainte să fie remarcat de Gică Hagi.

„Ne propuseseră să mergem acolo timp de șase luni, îmi oferiseră și mie un post de kineto la un club, dar am refuzat, fiindcă ni s-a părut o chestie neserioasă. Dar pe Edi l-au remarcat cam peste tot pe afară, prin Grecia, prin Germania, fiindcă ieșea aproape de fiecare dată jucătorul turneului”, a declarat Dan Radaslavescu.

Visul lui Eduard și al întregii familii era, însă, acela de a îmbrăca tricoul roș-albastru. „Noi suntem o familie de mari steliști, așa că vă dați seama că Edi a visat dintotdeauna să ajungă unde e acum. Chiar suntem steliști, nu e o declarație de conjunctură. Sunt convins că va crește și-și va arăta potențialul. Nu vreau să-l compar cu nimeni. El e Radaslavescu și punct!”, a mai spus tatăl său, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Urmăriți Playsport.ro și pe