Nu-l iartă deloc. Șefii Petrolul îl reclamă la UEFA pe Istvan Kovacs. “Să știe toată lumea cât e de arogant și ce nenorociri își permite să facă în România”

Ioan Valentin Oprea 19.09.2023, 12:01
Nu-l iartă deloc. Șefii Petrolul îl reclamă la UEFA pe Istvan Kovacs. “Să știe toată lumea cât e de arogant și ce nenorociri își permite să facă în România”

Oficialii de la Petrolul nu îl iartă pe Istvan Kovacs, după ce arbitrul din Carei le-a refuzat ploieştenilor două lovituri de pedeaspă în timpul meciului cu CFR Cluj.

Revoltat de deciziile lui Kovacs, Claudiu Tudor, preşedintele „lupilor galbeni”, anunţă că va cere CCA-ului să nu îl mai delege pe acesta la partidele prahovenilor din Superligă. În plus, oficialul Petrolului spune că va duce lupta mai departe şi îi va face memoriu lui Kovacs la UEFA.

Am mai spus și după meci, nu îl mai vrem la jocurile noastre pe Kovacs. Îi vom face și o cerere de recuzare la FRF și CCA. Însă, vă asigur că nu ne vom opri aici. Vom face o hârtie și către UEFA, deoarece nu se mai poate cu acest arbitru”, a declarat, vizibil deranjat, Claudiu Tudor, pentru Pro Sport.

Cere să fie scos de pe lista UEFA

Oficialul formaţiei galben-albastre susţine că Istvan Kovacs nu se află la prima abatere în România şi e de părere că acesta nu merită să mai fie delegat la meciuri internaţionale.

Claudiu Tudor aduce aminte despre eroarea comisă de Kovacs la barajul pentru Europa League, dintre CFR Cluj şi FCU Craiova, când l-a eliminat gratuit pe jucătorul oltenilor, Bauza, şi îl ceartă pe preşedintele CCA, grecul Kyros Vassaras, că nu a luat încă de atunci măsuri dure în privinţa centralului din Carei.

În România face meciurile praf, iar el este susținut de cineva. Să se investigheze și să se vadă ce fel de arbitru deleagă ei pe la meciurile internaționale. Nu ai cum să trimiți în Europa să arbitreze un arbitru care la el în țară face meciurile țăndări. Și lui Marseille ați văzut ce i-a făcut? Și ăia i-au făcut referat”, a continuat, pe acelaşi ton nervos, Claudiu Tudor.

L-au scos din sărite şi declaraţiile lui Balaj

Preşedintele Petrolului îl acuză direct pe Kovacs că face de mult timp jocurile celor de la CFR şi îi cere lui Vassaras să ia urgent măsuri împotriva acestuia.

De criticile oficialilor de la Ploieşti nu a scăpat nici Cristi Balaj, cel care i-a luat apărarea lui Kovacs şi a tras concluzia că deciziile centralului din Carei au fost acoperite de regulament. Claudiu Tudor îi solicită preşedintelui de la CFR să se abţină de la comentarii.

A pățit ceva după acel meci (nr. CFR-FCUCraiova)? A luat cineva vreo măsură împotriva lui? Nimic! Craiova a rămas acasă, iar CFR a mers în Europa. Toată lumea știe că Istvan stă de ani buni în Cluj, ce caută omul ăsta la meciurile lui CFR? Nu putem să ne mai ținem gura. Acum ne-a spart pe noi. Omul ăsta este foarte arogant și provocator”, a mai completat Claudiu Tudor.

Preşedintele „lupilor galbeni” şi-a exprimat, în final, speranţa că Petrolul nu va avea parte de surprize neplăcute atunci când va fi condusă de la centru de fratele lui Istvan Kovacs, Szabolcs.

Urmăriți Playsport.ro și pe