Nu-l mai vor pe Alex Cicâldău! Al Ittihad Kalba nu va activa clauza de cumpărare de la Galatasaray pentru „internaționalul” român

Pintilie Iosif 28.11.2022, 21:15
Nu-l mai vor pe Alex Cicâldău! Al Ittihad Kalba nu va activa clauza de cumpărare de la Galatasaray pentru „internaționalul” român

Alexandru Cicâldău nu va continua la Al Ittihad Kalba. Mijlocașul român a ajuns la echipă în această vară, având dorința de a-și revitaliza cariera, intrată într-un ușor impas, după experiența eșuată de la Galatasaray.

Alexandru Cicâldău va pleca de la Al Ittihad

Gruparea din Emiratele Arabe Unite nu îi va activa clauza de cumpărare mijlocașului crescut de Academia ”Gheorghe Hagi”. Acesta are o clauză de cumpărare de 4.5 milioane de euro.

Mijlocașul nu a impresionat în zona arabă și, conform portalului turc nu Aspor nu va continua la Kalba. El va reveni la gruparea Cim Bom la finalul sezonului, dar cel mai probabil nu va rămâne la echipă/

Lucas Torreira, Baran Aksaka, Fedrik Midtsjo, Sergio Oliveira, Berkan Kutlu, Hamza Akman și Juan Mata sunt soluțiile pe care le are Okan Buruk, antrenoru de 49 de ani al lui Galatasaray pe postul de mijlocaș central.

Adus de la Universitatea Craiova pentru 6.5 milioane de euro, Cicâldău nu a impresionat la Galatasaray. A jucat în 45 de meciuri pentru fosta echipă a lui Gheorghe Hagi, marcând cinci goluri și oferind patru pase de gol. La Al Ittihad a strâns 11 partide, având un gol și o pasă de gol.

Universitatea Craiova, unde a adunat 129 de meciuri, 33 de goluri și 21 de pase de goluri, respectiv Viitorul Constanța (actuala Farul), pentru care a jucat în 50 de meciuri, marcând un gol și oferind șapte pase de gol, sunt echipele la care s-a format mijlocașul central. Pentru echipa națională a adunat 28 de meciuri și patru goluri.

Și Moruțan pleacă de la Galatasaray

Un alt român care va pleca de șa Galatasaray este Olimpiu Moruțan. Mijlocașul pleacă însă datorită evoluțiilor bune din Turcia. Giovanni Becali a anunțat că el va rămâne în Italia.

„Moruțan este un jucător tânăr, are nevoie să i se acorde răbdare. Anul trecut, a început bine la Galatasaray, însă apoi, din diferite motive, nu s-a mai putut exprima la adevărata sa valoare.

Pisa este un nou început pentru el. Acum învață limba, îl ajută Marin și Rus. Treptat, va ajunge să dea randamentul dorit. Pisa crede mult în Moruțan și selecționerul României îl așteaptă.

La finalul sezonului, Pisa are opțiune să-l cumpere. Sunt sigur că va deveni un jucător important la Pisa, mai ales după ianuarie. Nu cred că se va întoarce în Turcia”, a spus Giovanni Becali, pentru italienii de la La Nazione.

Urmăriți Playsport.ro și pe