„Nu pregătim meciurile la pachet, focusul total e pe jocul din Kosovo”! Mesajul lui Iordănescu Jr. înaintea meciurilor care pot apropia România de Euro. Video

George Drafta 06.06.2023, 16:50
„Nu pregătim meciurile la pachet, focusul total e pe jocul din Kosovo”! Mesajul lui Iordănescu Jr. înaintea meciurilor care pot apropia România de Euro. Video

România se află înaintea unor meciuri cu adevărat de mare luptă în preliminariile Euro 2024.

După ce s-au încălzit cu modestele naţioanle din Andorra şi Belarus, pentru tricolori apar la orizont două confruntări împotriva a două dintre echipele rivale la poziţiile calificante. Primul dintre ele se joacă la Pristina, împotriva selecţionatei din Kosovo, pe 16 iunie.

Iar din abordarea selecţionerului meciul e considerat unul aproape vital în această campanie.

Fiecare jucător care va intra pe teren trebuie să dea tot ce are mai bun, să îşi pună calităţile în slujba echipei şi în final echipa să dea tot ce are mai bun. Am încredere că vom ieşi bine din această dublă extrem de grea. Nu pregătim jocurile la pachet focusul total este pe jocul de la Pristina acolo unde trebuie să demonstrăm că merităm mai mult decât Kosovo să fim la Euro.

Am analizat bine ambii adversari, am gândit o strategie pentru fiecare joc, va conta cum ieşim după primul joc în primul rând ca rezultat ca să putem pregăti apoi partida cu Elveţia. Ne aşteptăm la jocuri deosebit de grele cu adversari cu un nivel bun valoric atât individual cât şi colectiv”, au fost vorbele selecţionerului pentru platforma FRF Tv.

Kosovo joacă în competiţiile internaţionale din 2016

Adversar de speriat

Edi Iordănescu a făcut portretul următoarei adversare din preliminarii. Kosovo are doar două puncte obţinute până acum în această campanie de calificare. Au fost două remize cu Israel şi Andorra, în luna martie.

„Kosovo este un mod argumentat una dintre pretendentele la calificare, are jucători în Ligue 1, în Primera, în Serie A, au produs performanţe în acest campionat recent încheiat. Nu ne-am propus un număr de puncte ne-am propus ca atunci când vom analiza la finalul acţiunii să tragem concluzia că am mai făcut un pas către calificare.

Ne aşteptăm la un joc extrem de disputat la Pristina, trebuie să intrăm cu o determinare la cote maxime şi la sfârşitul jocului să fim mulţumiţi de ce am adunat. Cu siguranţă că punctele puse în joc în Kosovo vor conta destul de mult în economia finală a clasamentului. Dar indiferent de rezultat, niciuna dintre echipe nu va fi exclusă din lupta pentru calificare”, a încheiat selecţionerul tricolorilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe