”Nu știu ce caută Mutu la București”. Marea dilemă a lui Ladislau Boloni

George Drafta 09.06.2023, 12:17
”Nu știu ce caută Mutu la București”. Marea dilemă a lui Ladislau Boloni

Ladislau Boloni a fost unul dintre antrenorii români care se poate lăuda cu o performanţa extraordinară reuşită în străinătate, în sezonul recentul încheiat.

Tehnicianul în vârstă de 70 de ani a promovat-o pe Metz în prima ligă franceză. După o bătălie extraordinară cu Bordeaux dusă până în ultimele minute ale campionatului. Boloni va continua cel mai probabil pe banca francezilor. Deşi s-a zvonit la un moment dat că ar putea negocia cu şefii CFR-ului o mutare spectaculoasă în Gruia.

Din Franţa, fostul selecţioner a  urmărit desfăşurarea evenimentelor în Superligă. Şi a rămas plăcut surprins de succesul echipei lui Gică Hagi, care a pus mâna pe titlu după o pauză de 6 ani.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Totodată, fostul mare mijlocaş se mită cum unul dintre foştii săi elevi, Adrian Mutu, a ales să rămână la o echipă bucureşteană. În condiţiile în care provincia domină fotbalul românesc de aproape 10 ani.

Mesajul lui Boloni

„Briliantul” încearcă să aducă primul titlu în vitrina Rapidului după o pauză de 21 de ani.

„Îl felicit pe Gică Hagi, care a condus campionatul de la bun început. E foarte greu să reziste acolo sus mereu. Bravo, Gică, ai fost nemaipomenit! Nu știu ce se întâmplă în București, dacă de ani de zile campionatul merge în provincie.

Echipele de acolo au ajuns pe mâna unor meseriași precum Hagi, Bergodi, Petrescu, Ciobotariu. Nici nu știu ce caută Mutu la București, de ce nu este tot la Craiova unde, poate, nu a reușit?”,a fost părerea lui Boloni, la Digi Sport.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Regretele carierei

Boloni are o carieră de aproape 30 de ani în antrenorat. A pregătit echipe din 7 ţări, Franţa, Portugalia, EAU, Belgia, Grecia, Qatar, Arabia Saudită. Două dintre alegerile pe care le-a făcut de-a lungul timpului şi le reproşează. Boloni a fost pe lista federalilor pentru a fi numit selecţioner la începutul anului trecut, dar negocierile nu s-au finalizat cu o înţelegere între părţi.

„Când eram în discuții cu FRF, într-adevăr, îmi doream să ajung selecționer și să termin ciclul acela din fotbalul românesc. Voiam să mă întorc acasă. Îmi doream acest lucru, să închei acest cerc. Cred că într-o carieră ai și momente în care nu îți iese, când ai ales greșit. De exemplu, eu cu Monaco. Cea mai mare greșeală a fost cu Monaco și cu Gent”, a fost comentariul antreorului român.

Urmăriți Playsport.ro și pe