Număr inedit ales de Budescu la FC Voluntari! ”10”-le este deja luat de Merloi

Moldoveanu Camelia / 19.01.2022, 17:08

Dacă tot a surprins semnând cu FC Voluntari după ce a fost în negocieri avansate cu Sepsi, Constantin Budescu a mai făcut o alegere neașteptată. Atacantul de 32 de ani a rămas liber de contract în această iarnă, asta după ce relația dintre el și Gigi Becali a devenit una tensionată. Mai mult, finanțatorul FSCB i-a transmis că își dorește să sacadă bugetul dedicat salariilor.

Budescu nu portă tricoul cu numărul 10 la FC Voluntari

După ce a plecat de la FCSB la dorința lui Gigi Becali, Constantin Budescu a fost în discuții avansate cu Sepsi Sfântul Gheorghe. Însă, atacantul a decis să meargă la FC Voluntari, echipa considerată revelația Ligii 1 în acest sezon.

La Voluntari numărul 10 este purtat de George Merloi, iar Budescu a fost nevoit să aleagă alt tricou. Prezentat oficial miercuri la Ilfov, fotbalistul a spus că cel mai probabil o să poarte iar numărul 50 așa cum a făcut la Astra caând a revenit. La acea vreme, Budescu și Alibec erau vedetele echipei din Giurgiu.

Probabil că voi lua numărul 50, pentru că l-am avut şi la Astra, când m-am întors şi a fost ok. Nu am superstiţii. Nu ştiu dacă contează foarte mult numărul.

De ce Voluntari? Este o echipă foarte bună, se află într-o situaţie foarte bună. Am şi prieteni aici şi mi-a fost mult mai uşor să aleg. Plus că sunt mai aproape de casă şi pot merge în fiecare zi”, a mărturisit Budescu.

Este de menționat faptul că Budescu și-a dorit să fie aproape de familia sa, iar distanța până Ploiești – Voluntari este una foarte mică.

”mitraliat” de patronul lui Sepsi

După mai multe discuții, Budescu a ajuns la un acord cu Sepsi. Fotbalistul era așteptat în cursul zilei de marți la Sfântu Gheorghe pentru a semna contractul. Se pare că o ofertă de ultim moment l-a deturnat din drum pe Budescu. Acesta pare tentat acum să meargă să joace la FC Voluntari, astfel fiind aproape de familie.

Dezamăgit de atitudinea lui Constantin Budescu, patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, a făcut câteva comentarii dure pe seama jucătorului.

Domnul Budescu este al 16-lea fotbalist cu care noi ne-am înțeles la transferuri în aceești ani de Liga 1 și ne-au tras clapa în ultimul moment.

Ce simt acum? O mare dezamăgire, deoarece mi-am dat seama ca eu sunt un alt tip de om în acest film al fotbalului românesc. Eu sunt un om cu principele mele și nu o să mă abat niciodată de la ele. Poate că Dumnezeu ne-a dat totuși un semn că acest domn nu avea ce să caute la Sepsi.

Aseară ne-am înțeles cu el, bătuserăm palma, iar azi totul a picat. Vreau să vă spun că pe la 12 noi am și primit un mesaj de la Budescu că a terminat bagajele de făcut si pleacă la drum spre noi. Îl și așteptăm, dar pe la 14:00 primim un mesaj de la el prin care ne spune ca totuși suntem cam departe de casa lui și nu prea ar vrea să mai vină.

Atunci mi-am dat seama că nu toți oamenii sunt ca mine, iar un cuvânt dat, uitați că nu contează pentru toți. Pe la 15:00 am aflat că el a semnat cu Voluntari. Asta este viața, iar eu acum înțeleg multe din acest fotbal al nostru.

Dar atât îi mai spun lui Budescu. Aproape toți din cei care ne-au tras clapa în ultimul moment nu au mai jucat nimic pe unde s-au dus. Doi dintre ei sunt Vukusik si Ondrasek, cei care aleseseră echipa domnului Becali”, a spus Laszlo Dioszegi, în exclusivitate pentru ProSport.