Numele din buletin al lui Ion Țiriac este altul! Miliardarul nu a fost deranjat niciodată de această greșeală

Giosanu Catinca / 24.06.2022, 14:12
Numele din buletin al lui Ion Țiriac este altul! Miliardarul nu a fost deranjat niciodată de această greșeală

Omul de afaceri Ion Țiriac s-a hotărât să spună lucrurilor pe nume și să facă anumite detalii publice. Fostul mare tenismen român, care a fost multă vreme cel mai bogat român, a recunoscut că numele lui din buletin e cu totul altul decât cel cu care este cunoscut de majoritatea lumii.

Cum îl cheamă în realitate pe fostul mare tenismen

Toată lumea cunoaște performanțele lui Ion Țiriac, însă puțini știu că fostul jucător de tenis are un alt nume în acte.

Influentul om de afaceri a dezvăluit că se prezintă în fața publicului cu un al nume decât cel pe care l-a primit la naștere. Între cele două nume nu este mare diferență. Mai exact, acesta a fost botezat cu numele Ioan, dar preferă să i se spună Ion.

Țiriac a încercat la un moment dat să rezolve această problemă, dar birocrația l-a obligat să renunțe.

”M-au botezat Ioan, ca pe tatăl meu”

Ion Țiriac a vrut să își schimbe numele din buletin, dar pentru că a fost plimbat de un la ghișeu la altul, miliardarul s-a lăsat păgubaș. Așa se face că în toate actele lui apare în continuare Ioan Țiriac, deși toți îl strigă ”Ion”.

În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat.

Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov.”, a spus Ion Țiriac, într-o declarație pentru TVR 2.

Cu ce probleme s-a confruntat Ion Țiriac în copilărie

Ion Țiriac nu a avut o viață ușoară. El și-a adus aminte de copilărie și a spus că localitatea în care locuia pe vremea când avea doar 5 ani era zilnic bombardată.

În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca, acum se numeşte Săcele, mi se pare.

Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi. Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi, uite, că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă.”, a mai spus Ion Ţiriac.