O ceartă pe Emma Răducanu! Omul care a dus-o pe Maria Sharapova pe culmi o sancționează pe britanică

Bădulescu Silvian 14.10.2021, 21:39
O ceartă pe Emma Răducanu! Omul care a dus-o pe Maria Sharapova pe culmi o sancționează pe britanică

Noua senzație a tenisului mondial, Emma Răducanu este în căutarea unui nou antrenor. Aceasta s-a despărțit de cel care i-a fost alături când a triumfat la US Open, Andrew Richardson.

„Viitorul antrenor al Emmei nu va avea o misiune ușoară”

Emma Răducanu a declarat că ar dori un mentor, „un antrenor cu mai mare experiență care să fie alături de ea”. Datorită faptului că aceasta colaborează cu Max Eisenbud, unul dintre cei mai importanți agenți din tenis, s-au vehiculat mai multe nume de antrenori. De altfel, Eisenbud a fost în colaborare și cu Maria Sharapova.

Unul dintre oamenii care au lucrat cu rusoaica, pe când aceasta avea 17 ani, Michael Joyce, i-a dat câteva sfaturi Emmei Răducanu.

„Am fost surprins de cuvintele Emmei Răducanu când a anunțat despărțirea de Andrew Richardson, mai ales când a spus că vrea pe cineva cu experiență în circuit. Nu mi-a plăcut deloc declarația.Dacă ai un antrenor bun, cu care lucrezi bine și ai rezultate, ar trebui să continui cu el. De ce ți-ai dori un nume sonor? Este o jucătoare foarte bună, dar viitorul ei antrenor nu va avea deloc o misiune ușoară, din cauza așteptărilor. În cazul în care este eliminată repede de la Australian Open, toată lumea va da vina pe antrenor” au fost cuvintele acestuia.

„Emma are acum statut de superstar, ar trebui să vorbească cu Maria Sharapova”

În continuarea declarațiilor, acesta a mai adăugat că Emma ar trebui să stea de vorbă cu Sharapova. În timpul colaborării dintre Michael Joyce și rusoaică, aceasta a câștigat Wimbledon la doar 17 ani. Pe lângă această realizare, Sharapova mai are în palmares alte 4 turnee de Grand Slam: Australian Open (2008), French Open (2012, 2014) și US Open (2006).

„Va fi mult mai greu pentru Emma, va fi în centrul atenției, s-a creat multă vâlvă. Unii prind o perioadă bună, dar apar și sincope, contează cum reacționezi când lucrurile nu mai merg. Ea are acum un statut de superstar, toată lumea e cu ochii pe ea. De aceea, ar fi bine ca Emma să vorbească despre asta cu Maria Sharapova, o va ajuta asta” a completat Michael Joyce.

În prezent, britanica născută la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică, se află pe locul 22 în clasamentul WTA. Totodată este cea mai bine clasată britanică în acest clasament. Aceasta a câștigat US Open în 2021, după o finală cu Leylah Fernandez (6-4, 6-3), devenind prima britanică ce câștigă un turneu de Grand Slam după Virginia Wade în 1977 (Wimbledon).

 

Urmăriți Playsport.ro și pe