O echipă din Moldova l-a făcut pe Edi Iordănescu să simtă frustrare: „Trebuie să fiu corect! Cu tot respectul”

Olteanu Ștefan / 16.09.2021, 20:51

Sheriff Tiraspol, echipa din Moldova care este revelația actualului sezon de Champions League, l-a făcut pe Edi Iordănescu să simtă frustrare. Antrenorul FCSB-ului și-a scos pălăria în fața conducerii de la Sheriff, dar spune că se oftică în același timp când vede rezultatele pe care le obțin vecinii noștri. Iordănescu Jr. speră ca în viitorul apropiat să se audă din nou și în România celebrul imn al Ligii Campionilor.

Edi Iordănescu a simțit o frustrare din cauza lui Sheriff Tiraspol, echipa din Moldova care surprinde în Champions League

Formația din Moldova a produs din nou o surpriză, miercuri seară, când a reușit să o învingă pe Șahtior Donețk în prima rundă a grupelor Champions League. Sheriff s-a impus cu 2-0 pe teren propriu și a mai avut câteva ocazii importante de a înscrie.
Victoria cu Șahtior nu este întâmplătoare. Venită din calificări, Sheriff Tiraspol a mai eliminat nume importante ca Steaua Roșie Belgrad sau Dinamo Zagreb.
Pentru moldoveni urmează un meci de 5 stele, împotriva celor de la Real Madrid, după care vor merge în deplasare la Milano pentru duelul cu Inter.
Edi Iordănescu a urmărit cu mare atenție parcursul celor de la Sheriff și spune că simte frustrare atunci când vede rezultatele obținute de vecinii noștri. Totuși, antrenorul FCSB-ului și-a scos pălăria în fața moldovenilor și spune că aceștia ar trebui să reprezinte un exemplu și pentru fotbalul românesc:

Pentru mine, cu tot respectul pentru Sheriff, am simțit o frustrare și că au intrat în grupe. Și că produc rezultate. Automat compari fotbalul din Moldova cu al nostru. Ei au demonstrat că se poate. Prin decizii corecte, un plan bine structurat. Dar și condiții, buget bun, infrastructură fantastică”, a spus Iordănescu Jr.

Edi Iordănescu: „Dacă acolo se poate, am putea și noi aici! Trebuie să fie un exemplu pentru noi”

În continuare, antrenorul FCSB-ului spune că România are nevoie de coerență, consecvență și multă muncă pentru a duce din nou o echipă pe cea mai înaltă scenă a fotbalului:

Nu sunt zeci de milioane investite. Dar e o investiție importantă pentru fotbalul de acolo. Dacă acolo se poate, am putea și noi aici. Dar pentru asta trebuie să fim coerenți, consecvenți și să muncim.
Trebuie să fie un exemplu de urmat pentru noi. Haide să strângem rândurile cu toții și să vedem ce putem face pentru a ne cânta și noua acea melodie fantastică”, a mai spus Edi Iordănescu, în cadrul ultimei conferințe de presă.

FCSB a fost ultima echipă din România care s-a calificat în grupele Champions League, în sezonul 2013 – 2014, când a eliminat-o în play-off pe Legia Varșovia. Laurențiu Reghecampf era antrenor la echipă atunci.
În actuala stagiune, roș-albaștrii au părăsit Conference League încă din calificări, după ce au fost eliminați rușinos de Șahtior Karagandy.

Anunț important făcut de Edi Iordănescu. Antrenorul FCSB a dezvăluit când s-ar putea întoarce Constantin Budescu.