O echipă din România a câștigat cu 40-2 un meci în care rezultatul de pe teren a fost 4-2. Cum a fost posibil așa ceva

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.05.2022, 09:06
O echipă din România a câștigat cu 40-2 un meci în care rezultatul de pe teren a fost 4-2. Cum a fost posibil așa ceva

În România, în Liga 4 din județul Sălaj, a fost nevoie ca AJF-ul să intervină și să adauge „din burtă” nu mai puțin de 36 de goluri unei echipe, pentru ca să existe o corelare între clasamentul real și cel afișat pe site-ul oficial al forului. Concret, echipele AS Juniorii IP și Rapid Zimbor au terminat sezonul la egalitate de puncte, 28.

Astfel, departajarea lor trebuia să se facă, potrivit regulamentului, în urma rezultatelor obținute în meciurile directe. Așa că formația din Ip a avut câștig de cauză și a prins locul 4, ultimul de play-off. Aceasta învinsese Rapid Zimbor pe teren propriu cu scorul de 3-1. Iar meciul retur se terminase la egalitate, scor 2-2.

În România încă se fac clasamente „din pix”

Așadar, totul era foarte clar. AS Juniorii Ip era echipa clasată pe locul 4 la finalul sezonului, în vreme ce Rapid Zimbor a ocupat doar poziția a 5-a. Doar că pe site-ul oficial al AJF Sălaj lucrurile stăteau exact invers, informează Sportul Sălăjean.

Cel mai probabil, site-ul era setat, nu se știe din ce motive, să facă departajarea între două echipe aflate la egalitate de puncte tot după criteriul golaverajului. Asta deși în regulament se specifica foarte clar că primul criteriu de departajare era reprezentat de rezultatele din meciurile directe.

Iar la capitolul golaveraj, stăteau mai bine cei de la Rapid Zimbor. Din acest motiv, ei apăreau pe site-ul oficial pe locul 4 la finalul sezonului regulat, peste cei de la Juniorii Ip.

S-a întâmplat în Liga 4 din Sălaj, chiar în lupta pentru un loc de play-off

Așadar, a fost nevoie ca oficialii AJF Sălaj să facă o „românească” pentru ca și clasamamentul de pe site să reflecte realitatea și să îi dea pe cei din Ip drept ocupanții locului 4. Așa că acestei echipe i s-au adăugat din nimic nu mai puțin de 36 de goluri marcate, pentru a avea golaverajul mai bun decât cei de la Rapid Zimbor.

Concret, conform sursei citate, a fost modificat scorul meciului jucat de Juniorii Ip în etapa a treia, pe data de 26 septembrie 2021, contra celor de la Ardealul Crișeni. Pe teren, cei din Ip s-au impus cu scorul de 4-2. Iar acum, „din pix”, scorul a fost modificat în 40-2, pentru ca AS Juniorii Ip să treacă în clasament, și la golaveraj, peste cei de la Rapid Zimbor. Iar clasamentul de pe site să respecte realitatea stabilită la finalul sezonului. Astfel, echipa din Ip a terminat sezonul cu un golaveraj remarcabil, de 73-48.

Așadar, până la urmă AS Juniorii Ip au prins locul 4 și vor merge în play-off-ul de promovare. Iar Rapid Zimbor a rămas pe locul 5. Totuși, nu se poate să nu se sublinieze faptul că celor de la Ardealul Crișeni le-a fost generat un prejudiciu imens de imagine. Ei au ajuns astfel, peste noapte, la 90 de goluri primite în 20 de etape. Au terminat oricum sezonul pe locul 9.

Cu VAR-ul la control. Liga 1 intră în era arbitrajului video. FIFA, în vizită în România

Urmăriți Playsport.ro și pe