O fostă glorie de la Juventus ar putea deveni unul dintre conducătorii multiplei campioane a Italiei

Ștefănescu Dragoș 30.11.2022, 12:55
O fostă glorie de la Juventus ar putea deveni unul dintre conducătorii multiplei campioane a Italiei

Demisiile lui Andrea Agnelli, Pavel Nedved și Maurizio Arrivabene au produs un adevărat cutremur la Juventus. Clubul torinez încearcă să numeasă cât mai rapid un nou staff administrativ. Din noua conducere a lui Juventus ar putea face parte și o fostă glorie a clubului.

Juventus vrea să aducă în conducere o fostă glorie a clubului

Luni seară, presa din Italia a anunțat că Andrea Agnelli, Pavel Nedved, Maurizio Arrivabene și alte șapte persoane din conducerea clubului Juventus au demisionat. Se pare că aceste plecări au survenit în urma anchetei în care au fost implicați foștii oficiali ai formației torineze. Ancheta viza o evaziune fiscală de peste 200 de milioane de euro.

Clubul trebuie să se miște rapid pentru numirea unui nou staff administrativ. Jurnalistul Nicolo Schira a dezvăluit că Giorgio Chiellini (38 de ani) ar putea face parte din noua conducere a clubului torinez. Veteranul jucător a plecat de la Juventus în această vară, el semnând cu Los Angeles FC. În cazul în care va fi cooptat în conducerea lui Juventus, Chiellini va fi nevoit să-și încheie cariera de fotbalist.

Giorgio Chiellini este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria lui Juventus. În cei 17 ani petrecuți la formația torineză, fundașul a câștigat de nouă ori titlul în Serie A, de cinci ori Cupa Italiei și de cinci ori Supercupa Italiei. Chiellini a bifat nu mai puțin de 561 de meciuri în tricoul lui Juventus, reușind să marcheze 36 de goluri și să ofere 25 de assist-uri.

Scrisoarea de adio a lui Andrea Agnelli

La o zi după anunțul demisiei, Andrea Agnelli și-a luat adio de la Juventus prin intermediul unei scrisori. Omul de afaceri a evitat să vorbească clar despre motivele ce au dus la această decizie.

Andrea Agnelli a admis că Juventus trece printr-o perioada delicată, dar a reamintit momentele de glorie din ultimii ani. Totodată, nu a uitat să sublinieze că singurul obiectiv al clubului torinez este performanța la cel mai înalt nivel.

Dragii noștri, să joci pentru Juventus, să lucrezi pentru Juventus înseamnă să ai un singur obiectiv: să câștigi.

Oricine are privilegiul de a purta tricoul alb-negru știe asta. Oricine lucrează în echipă știe că munca grea învinge talentul, dacă talentul nu este susținut prin muncă asiduă. Juventus este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, astfel că oricine lucrează acolo sau joacă pentru acea echipă știe că rezultatul finit este al întregii echipe.

Suntem obișnuiți, prin tradiție, să câștigăm, avem asta în ADN-ul nostru. Din 2010, ne-am onorat istoria și tradiția datorită unor rezultate extraordinare: stadionul, nouă campionate consecutive obținute cu echipa masculină, primul club din Italia cu serial pe Amazone Prime și pe Netflix, cinci campionate consecutive câștigate la feminin, finalele de la Berlin și Cardiff (marile noastre regrete), contractul cu Adidas, dar și primul club care a avut un reprezentant în Comitetul Executiv al UEFA”, se arată în scrisoarea lui Agnelli, potrivit Gazzetta dello Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe