O fotografie cu Lionel Messi, cea mai apreciată din istoria evenimentelor sportive. Ce apare în poză alături de starul Barcelonei

Gabriel-Alexandru Ioniță 14.07.2021, 20:13
O fotografie cu Lionel Messi, cea mai apreciată din istoria evenimentelor sportive. Ce apare în poză alături de starul Barcelonei

O fotografie cu Lionel Messi, cea mai apreciată din istoria evenimentelor sportive. Este o perioadă extrem de agitată pentru starul argentinian. Miercuri a apărut informația conform căreia s-a înțeles cu Joan Laporta pentru prelungirea contractului și este doar o chestiune de timp până când va semna noua înțelegere.

Acest anunț a venit la numai câteva zile după ce Messi a reușit în sfârșit să câștige un trofeu internațional cu naționala Argentinei. Echipa antrenată de Lionel Scaloni a învins în finală marea rivală Brazilia, chiar pe Maracana, cu scorul de 1-0. Angel Di Maria a marcat singurul gol al meciului în prima repriză cu un lob superb după o pasă de geniu a lui Rodrigo De Paul.

O fotografie cu Lionel Messi, cea mai apreciată din istoria evenimentelor sportive. Ce apare în poză alături de starul Barcelonei

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. El a fost atât golgheterul competiției, cât și cel mai bun pasator. Cu acest succes s-au terminat discuțiile interminabile care îl contestau pe Messi pentru faptul că nu a câștigat niciun trofeu major cu echipa națională. Iar un astfel de eveniment a meritat cu siguranță și imortalizare care să rămâne generațiilor ce vor veni.

După meci, Leo Messi s-a fotografiat în vestiarul Argentinei alături de marele trofeu și a postat rezultatul pe Instagram. Poza a făcut ravagii pe internet și a devenit cea mai apreciată din istoria evenimentelor sportive. Mai mult de 19 milioane de fani au apreciat fotografia postată de Messi, record absolut pe platforma de socializare în ceea ce privește evenimentele din sport.

Poza cu care Messi a intrat definitiv în istoria Instagram
Poza cu care Messi a intrat definitiv în istoria Instagram

Messi este din nou favorit la Balonul de Aur

În urma acestei performanțe, Lionel Messi a devenit din nou favorit în cursa pentru Balonul de Aur. El a fost și golgheterul sezonului trecut de La Liga, dar și cel mai bun pasator decisiv. De asemenea, a câștigat Cupa Spaniei cu echipa antrenată de Ronald Koeman după o finală împotriva celor de la Athletic Bilbao. În acest context, sunt foarte multe voci care susțin că argentinianul ar trebui să câștige prestigiosul trofeu pentru a șaptea oară în carieră.

Messi va avea însă concurență serioasă. În primul rând, există câțiva jucători italieni care ar fi îndreptățiți să spere la trofeu. „Squadra Azzurra” a câștigat EURO 2020 după o finală contra Angliei, disputată chiar pe Wembley. Astfel, fotbaliști precum Chiellini, Bonucci, Jorginho sau Donnarumma au șanse mari în cursa pentru Balonul de Aur. Cei doi fundași centrali ai lui Juventus au avut evoluții extraordinare la acest turneu final. De asemenea, Donnarumma a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției. Însă, poate peste toți este Jorginho, cel care a câștigat sezonul trecut și UEFA Champions League cu Chelsea.

Discuția despre viitorul Balonul de Aur s-a purtat și în studioul PlayMaker. Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu au discutat cu Ionuț Rada și cu Cristiano Bergodi despre acest subiect. Ambii au mers pe mâna fotbaliștilor italieni, fostul fundaș central pe Chiellini, iar antrenorul italian pe Jorginho.