O halterofilă din Filipine a câștigat cea mai „scumpă” medalie de la Olimpiadă! Suma colosală care îi va intra în conturi

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.07.2021, 17:34
O halterofilă din Filipine a câștigat cea mai „scumpă” medalie de la Olimpiadă! Suma colosală care îi va intra în conturi

Hidilyn Diaz a scris istorie pentru Filipine la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva în vârstă de 30 de ani a câștigat luni prima medalie de aur din istoria participărilor țării sale la competiția supremă. Halterofila a terminat pe primul loc proba de ridicarea greutăților la categoria 55 de kg cu un total de 224 de kg. ridicate, reușind astfel să stabilească un nou record olimpic.

Suma uriașă cu care va fi recompensată sportiva de către statul filipinez

O astfel de performanță nu poate rămâne neonorată de către conducătorii arhipelagului din Oceanul Pacific. Mai ales în condițiile în care Hidilyn Diaz s-a pregătit în condiții extrem de dificile pentru competiția din Japonia. Din cauza restricțiilor generate de pandemia de coronavirus, ea a fost nevoită să se antreneze timp de un an și jumătate în Malaezia. Filipine a fost una dintre cele mai afectate țări de Covid-19.

Tot efortul său a meritat însă. Performanța uriașă pe care a realizat-o îi va aduce un plus extrem de consistent din punct de vedere financiar. Potrivit AFP, Hidlyn Diaz va primi din partea statului filipinez și din partea unor sponsori un cec în valoare de 655.000 de dolari, dar și o casă. Societatea Megaworld Corporation a anunțat că o va premia pe sportivă cu o locuință care valorează aproximativ 236.000 de euro. Premiul este cu adevărat uriaș, în contextul în care în Filipine nivelul sărăciei populației este destul de ridicat. În această țară salariul mediu al angajaților este de 250 de euro.

Performanța lui Hidilyn Diaz a produs extaz în Filipine

În mod evident, performanța unică realizată de Diaz a produs un entuziasm fără margini în țara sa natală. În primul rând în rândul membrilor familiei sale. Mama sportivei, Emelita Diaz, a dezvăluit chiar că a plâns de fericite după victoria fiicei sale de la Tokyo. „Am explodat de bucurie, am ţipat şi am plâns”, a spus femeia conform AGERPRES.

De asemenea, faimosul pugilist filipinez, Manny Pacquiao și-a exprimat pe Twitter recunoștința față de Hidilyn Diaz pentru gloria pe care a adus-o țării sale prin această medalie de aur. Legenda sportului filipinez a scris că este mândru de performanța halterofilei de 30 de ani.

Mesajul transmis de Pacquiao pe Twitter
Mesajul transmis de Pacquiao pe Twitter

Ultimele rezultate reușite de sportivii români la Tokyo

Din păcate, aventura lui Robert Glință la Tokyo s-a terminat. Sportivul de 24 de ani s-a clasat doar pe locul 26 la proba de 200 metri spate. Și a ratat astfel calificarea în semifinale. Din fericire însă, vin mai multe vești bune dinspre canotaj. Echipa feminină de 8+1 s-a calificat în finala care va avea loc vineri, 30 iulie, după ce a stabilit un nou record mondial. De asemenea, Marius Cozmiuc și Ciprian Tănasă s-au calificat de asemenea în finala probei de dublu rame care va avea loc joi, 29 iulie, de la ora României 3:18. Mai mult, Ionela Lehaci și Gianina Beleagă s-au calificat și ele în finala probei de dublu vâsle care va începe tot joi de la ora României 4:10.

Urmăriți Playsport.ro și pe