O jucătoare de tenis de 57 de ani s-a calificat în sferturile unui turneu ITF! Adversara avea doar 17 ani

Olteanu Ștefan / 12.12.2021, 17:23
O jucătoare de tenis de 57 de ani s-a calificat în sferturile unui turneu ITF! Adversara avea doar 17 ani

Sylvia Schenck (57 de ani) a impresionat lumea sportului mondial, după ce a reușit să se califice în sferturile unui turneu ITF. Jucătoarea de tenis din SUA a trecut în optimi de Feidi Abreu, o adversară cu 40 de ani mai tânără ca ea, scor 6-2, 2-6, 7-5.

Prezentă în sferturile unui turneu ITF la 57 de ani. Performanță remarcabilă reușită de o jucătoare de tenis din SUA

În vârstă de 57 de ani, Sylvia Schenck nu poate renunța la pasiunea pentru sport și recent a reușit performanța de a se califica în sferturile unui turneu ITF.
Înainte de a obține biletul pentru sferturile turneului de la Santo Domingo, Republica Dominicană, Sylvia a învins-o în primul tur pe Antonia Samudio, o columbiancă de 20 de ani care a abandonat în setul doi, la scorul 1-6.

Însă, meciul din optimi a fost unul de foc pentru americanca de 57 de ani. Ea a întâlnit-o Feidi Abreu, o jucătoare de doar 17 ani din Republica Dominicană.

Mai tânără cu 40 de ani decât adversara sa, Feidi Abreu a alergat-o serios pe Sylvia Schenck pe parcursul a trei seturi foarte disputate. Cu toate acestea, veterana din SUA a reușit să se impună la capătul partidei, scor 6-2, 2-6, 7-5.

Este o performanță remarcabilă, având în vedere că Feidi Abreu i-ar fi putut fi nepoată Sylviei Schenck.
Sylvia a participat la Roland Garros și Wimbledon în anii ’80, perioadă în care, cel mai probabil, părinții lui Feidi Abreu nici măcar nu se cunoșteau.

Sylvia Schenck a fost eliminată în sferturi de o compatrioată

Aventura veteranei de 57 de ani s-a încheiat în sferturile turneului ITF de la Santo Domingo. Sylvia Schenck a fost învinsă de compatrioata Oliviei Lincer, în vârstă tot de 17 ani, scor 0-6, 0-6.
În urma parcursului din Republica Dominicană, Sylvia s-a ales cu un cec de doar 367 dolari. Rămâne, totuși, o performanță notabilă.
În 2021, Sylvia Schenck nu face parte din clasamentul mondial, însă în cea mai bună perioadă a carierei a fost pe locul 594 WTA.

Sylvia Schenck atrăgea toate privirile pasionaților de tenis încă din urmă cu doi ani.

Pe vremea când avea 55 de ani, în timpul unui turneu ITF disputat la Grandby, în Canada, Sylvia făcea spectacol cu câteva schimburi superbe de mingi.

Adio, tenis în China! Decizie fără precedent luată de conducerea ITF după dispariția jucătoarei Shuai Peng.