O jucătoare de volei a murit la 18 ani, în timp ce se afla cu echipa în Turcia. Ce cred anchetatorii că s-a întâmplat

George Drafta 14.04.2023, 08:47
O jucătoare de volei a murit la 18 ani, în timp ce se afla cu echipa în Turcia. Ce cred anchetatorii că s-a întâmplat

Voleiul italian este zguduit de decesul unei sportive de doar 18 ani, aflată în Turcia în momentul în care a fost descoperită fără suflare.

Jucătoare la clubul Igor Novara, Julia Ituma a căzut de la etajul şase al hotelului în care era cazată, iar conform anchetatorilor care au preluat cazul aceştia sunt aproape convinşi că principala cauză a morţii este sinuciderea.

La această concluzie au ajuns urmărind şi imaginile de pe camerele de supraveghere ale hotelului. Acestea o înfăţişează pe sportivă dezorientată, fără o ţintă clară. În momentul în care a ajuns în dreptul camerei sale, ea s-a răzgândit şi nu a mai intrat. În schimb, a preferat să mai stea puţin pe hol.

Captură foto: Twitter, @duyurduk
Captură foto: Twitter, @duyurduk

Julia a fost observată timp de aproape un minut cu capul în genunchi şi cu ochii în telefon. Au fost ultimele imagini cu ea în viaţă, voleibalista fiind considerată una dintre marile speranţe ale sportului italian. Nigeriană la origini ea şi-a trecut în palmares în ultimii ani succese majore în competiţiile juniorilor. A câştigat atât titlul mondial, cât şi pe cel european.

Mesajul Federaţiei Italiene de Volei

Forul a transmis condoleanţele sale familiei îndurerate după ce anunţul dispariţiei Juliei a fost făcut public.

„Suntem sfâșiați de această veste care a cutremurat nu numai voleiul din Italia, ci întreg sportul din țara noastră.
Comemorăm pierderea nu numai a unui mare talent, ci și a unei fete minunate, de 18 ani, pe care am văzut-o jucând în campionatul italian. Primul meu gând merge către familia Juliei, căreia îi transmit cele mai sincere condoleanțe, și pe care o asigur că Federația Italiană de Volei o va ajuta fără îndoială.

Suntem în contact permanent cu președintele clubului Novara, dar și cu președintele Federației de Volei din Turcia, pentru a la oferit to sprijinul nostru. Cred că orice alt cuvânt rostit nu ar fi de folos. Este o tragedie imensă, care ne-a luat prin surprindere”, a fost mesajul Federaţiei de la Roma.

Urmăriți Playsport.ro și pe