O jucătoare importantă din echipa de FED Cup a României are probleme! Nu a putut veni nici la conferința de presă!

Iosif Pintilie 09.11.2022, 20:27
O jucătoare importantă din echipa de FED Cup a României are probleme! Nu a putut veni nici la conferința de presă!

România poate pierde o jucătoare importantă, înaintea duelului cu Ungaria, din playoff-ul Fed Cup. Gabriela Ruse se simte rău și ar putea lipsi de pe teren. Ea nu le-a însoțit pe  Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (145 WTA), Monica Niculescu (47 WTA la dublu) și Alexia Todoni (1.134 WTA), la Tragerea la sorți.

Gabriela Ruse poate lipsi de la națională

Căpitanul-nejucător al României, Horia Tecău a ținut să o scuze pe aceasta pentru că nu a putut veni la conferința de presă de dinaintea duelului de la Oradea.

„O să o scuz pe Gabriela Ruse, care nu este astăzi cu noi aici. Nu s-a simțit bine și nu a fost chiar în apele ei. Nu a putut veni la conferința de presă. Ne scuzăm pentru asta, dar sperăm să își revină și să fie alături de noi mâine.

Mă bucur să fiu din nou la Oradea după 16 ani. Am auzit multe despre oraș și am dorit să mă întorc. Am găsit condiții superbe de antrenament și de pregătire. Hotelul este proape, mâncăm foarte bine și avem tot ce ne trebuie pentru a pregăti acest meci. Doresc să mulțumesc echipei, în primul rând jucătoarelor pentru prezența lor aici. Pentru modul cum abordează antrenamentele și pentru profesionalismul lor. Sunt prezente aici după un an lung, se dăruiesc cu totul și vom face lucrurile cât de bine putem ca să evoluăm la capacitate maximă”, a spus Horia Tecău.

Simona Halep se pregătește de proces

Ancheta în cazul Simonei Halep a fost finalizată, astfel că urmează procesul. Simona Halep are de ales între a-și recunoaște vinovăția și a primi o suspendare de trei ani, suspendarea maximă fiind de patru, sau să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția.

Ea lucrează cu o companie de avocatură din Londra, la care lucrează românii Paul Ciucur și Dan Mihai. În 20 de zile, ea va trebui să decidă dacă pledează vinovată sau nevinovată în acest caz.

Ajutor nesperat pentru Simona Halep

Au apărut multiple speculații pe acest subiect, considerându-se că ea a fost victima unei trădări din partea staff-ului, ori a unei contaminări. Tenisul este împărțit în două tabere: cei ce sunt de partea fostului lider mondial și cei ce nu o mai vor în tenis.

Printre susținătorii ei se numără și Novak Djokovic care, prin intermediul organizației sale, PTPA, a anunțat că se va asigura că Simona Halep va avea parte de un proces echitabil și transparent.

„Ne vom asigura că Simona Halep, și orice alt jucător, va avea parte de o reprezentare completă și dreaptă în timpul procesului. Vom lupta pentru drepturile ei și vom pleda pentru corectitudine și transparență pentru toți jucătorii”, a fost mesajul PTPA, organizație condusă de Novak Djokovic.

Toleranță zero pentru Simona Halep

Simona Halep va lipsi cel puțin 12 luni de pe terenul ”sportului alb”, dacă va fi găsită vinovată. Cel mai devreme, în funcție de calendar, ea ar putea reveni la US Open 2023, asta în cazul unui program favorabil.

Cea mai ușoară sentință posibilă i-ar permite Simonei Halep să revină în sezonul de toamnă al anului următor. Având în vedere că cea ce actualmente este pe locul 9 WTA nu va juca 12 luni, se înțelege că ea va ieși din clasamentul WTA și o va lua de la zero, fără puncte.

Practic, Simona va trebui să înceapă să câștige puncte la turneele mici din lume, de categoria 250, pentru a putea prinde un loc pe tabloul competițiilor mari. Mai mult ca sigur, dacă va fi eligibilă la acest turneu, ”Simo” va juca în calificările Australian Open 2024, adică va pleca de la cel mai jos nivel.

Cazul prezentat mai sus este cel mai bun. În cel mai negativ caz, Simona va lipsi patru sezoane. Totuși, dacă suspendarea nu îi va impune retragerea, Simona Halep ar putea fi ajutată de organizatorii de turnee.

Ca și în cazul revenirii Mariei Șarapova, organizatorii turneelor importante i-au oferit acesteia wild-card-uri, astfel că rusoaica nu a fost obligată să se ”umilească” la turneele cele mai mici, pentru a aduna puncte.

Cel mai probabil dacă nu se va retrage, Simona Halep va avea parte de un tratament identic, atunci când va reveni pe teren. E greu de crezut însă că vor fi doar 12 luni de suspendare.

Urmăriți Playsport.ro și pe