O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre FRF. Comparație cu marele Gică Hagi

Gabriel Peneș / 15.03.2021, 21:41
O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre FRF. Comparație cu marele Gică Hagi

O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre FRF. Comparație cu marele Gică Hagi făcută de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal. Ajuns om de bază la Rangers și convocat la naționala lui Mirel Rădoi, Ianis Hagi încă poartă presiunea numelui pe care îl are.

O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre FRF

O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre FRF. Comparație cu marele Gică Hagi făcută de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal. E dificil psihologic să te lupți la nesfârșit cu greutatea numelui unui tată celebru. El a comentat acest aspect în contextul convocărilor făcute la lotul național de selecționerul Mirel Rădoi.

Ianis e cel mai bun pasator, are cele mai multe assist-uri la Rangers. Mă bucur foarte mult. Nu trebuie să facem o paralelă între tată și fiu. Gică era alt tip de jucător, Ianis e alt tip. Trebuie să-l despovărăm de această presiune pe care o suportă datorită celebrității tatălui”, a spus oficialul FRF la Look Sport.

O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre FRF. Comparație cu marele Gică Hagi
O mică înțepătură pentru Ianis Hagi venită dinspre Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF/Sursa foto: frf.ro

Comparație cu marele Gică Hagi

Ianis este un pasator extraordinar, are o eleganță în joc. Nu are explozia lui Gică, dar are inteligență de joc extraordinară și execuții cu ambele picioare”, a adăugat Mihai Stoichiță, citat de prosport.ro.

Deja campion cu Rangers, Ianis a reușit 7 goluri și 12 pase decisive în acest sezon. El pare a se fi descătușat sub comanda lui Steven Gerrard. Stoichiță a comentat și convocările lui Man și Mihăilă care s-ar fi putut regăsi și în naționala U21 condusă de Adrian Mutu.

Totul se sacrifică pentru prima echipă națională. Tot ce se întâmplă acum e rezultatul unei munci în care s-a parcurs fiecare etapă, de la juniori la tineret. Adi Mutu înțelege foarte bine situația. Sper că această producție de jucători să nu înceteze, să treacă și alți jucători de la tineret la seniori. Ăsta e scopul vieții fotbalistice, să ai o echipa națională puternică”, a mai declarat Mihai Stoichiță, conform aceleiași surse.

El i-a lăudat și pe Man și Mihăilă, cei doi jucători ai Parmei. Ambii au fost convocați la naționala „mare”.

E un pas normal pe care l-au făcut. Ei n-au fost luați la naționala de seniori ca să umple un lot, ci sunt posibili titulari. Mirel i-a luat nu pentru că e nostalgic, ci pentru că are nevoie de ei”, a mai spus Mihai Stoichiță, la Look Sport.

Cei trei tineri jucători se regăsesc pe lista preliminară a stranierilor convocați de Mirel Rădoi pentru preliminariile CM din 2022. România va întâlni, din 3 în 3 zile, începând cu 25 martie, naționalele Macedoniei de Nord, Germaniei și Armeniei. Selecționerul e așteptat ca în aceste zile să anunțe lista definitivă a fotbaliștilor convocați, incluzându-i și pe jucătorii din Liga 1.