O nouă arenă ultramodernă va fi construită în România. Costul total este uriaș: 122 de milioane de euro

Giosanu Catinca / 10.06.2021, 18:46
O nouă arenă ultramodernă va fi construită în România. Costul total este uriaș: 122 de milioane de euro

Un nou anunţ legat de stadioanele de la noi a luat prin surprindere lumea fotbalului românesc. Încă o arenă ultramodernă va fi construită în undeva în vestul României. Costul total este uriaș. Autoritățile estimează că lucrările se vor ridica undeva la 122 de milioane de euro.

O nouă arenă ultramodernă va fi construită în România

O nouă arenă de 5 stele se va construi în România. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a vorit, în urmă cu câteva ore, despre proiectul unui nou stadion care ar urma să fie ridicat în Timișoara. Noua arenă din Timișoara ar urma să aibă o capacitate de două ori mai mare decât cea din șoseaua Ștefan cel Mare, adică va ajunge la aproape 30.000 de locuri. Astfel, oraşul de pe Bega va intra pe harta fotbalului românesc cu un stadion modern, care va putea să organizeze atît meciuri ale naţionalei României, cât şi partide europene.

Din informașiile date publicității reiese faptul că noua arenă va fi construită fără pistă de atletism pe locaţia actualei arene.

Costul total este uriaș: 122 de milioane de euro

Investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu tot cu TVA. Pe noua arenă ultramodernă se vor putea organiza evenimente începând din anul 2025.

Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timişoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locaţia actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilităţi – cost. Ataşat vedeţi randarea acesteia. Investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Judeţean intrând o cofinanţare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât şi neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul naţional.”, se arată pe pagina de Facebook al lui Alin Nica.

Un stadion cu 30.000 de locuri se construieşte în România
Un nou stadion ultramodern se construieşte într-un oraș cu tradiție în fotbal

”Arena va fi predată în patrimoniul judeţului”

În ceea ce privește timpul de realizare a stadionului, autoritățile estimează că acesta ar putea fi construit  în 4 ani.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit  în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate şi proiectarea obiectivului. Investiţia va fi realizată de către Compania Naţională de Investiţii, arena urmând a fi predată în patrimoniul judeţului.”, a mai spus Alin Nica, conform anunțului făcut pe rețelele de socializare.

ASU Poli Timişoara, Ripensia Timişoara şi ACS Poli Timişoara sunt echipele care ar putea evolua pe noua arenă.