O nouă dramă în fotbalul feminin românesc. Georgiana Onea a murit la doar 21 de ani

Mihai Cheles 18.01.2021, 20:14
O nouă dramă în fotbalul feminin românesc. Georgiana Onea a murit la doar 21 de ani

O nouă dramă în fotbalul feminin românesc. Georgiana Onea a murit la doar 21 de ani. Când „îngerii” pleacă, rămân doar lacrimile! Este și cazul Georgianei Onea, o tânără fotbalistă din Păunești, care s-a stins din viață la doar 21 de ani, duminică seara. Veste care a îndoliat foarte multă lume.

Georgiana a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă, care a chinuit-o ani de zile. Lupta ei a fost făcută publică de prieteni, iar întreaga comuniate din zonă i-a sărit în ajutor. A fost trimisă  la o clinică din Italia, acolo unde mai existau speranțe că se poate vindeca. Din păcate, duminică seară, speranțele tuturor au fost spulberate pentru totdeauna, anunță „ziaruldevrancea.ro

O nouă dramă în fotbalul feminin românesc. Georgiana Onea a murit

Georgiana Onea a fost elevă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud, fiind mare pasionată de sport, și mai ales pentru fotbal. A evoluat pentru formația feminină FC Onești.

Pe 7 mai 2017, în timpul meciului dintre FC Onești și Venus Maramureș, Georgiana a fost lovită în gleznă. Durerea a fost insuportabilă, așa că a trebuit să părăsească terenul. Unii medici pe care i-a consultat, i-au transmis că este doar o entorsă, nimic serios. La trei luni de la incident, după o investigație mai amănunțită, în locul loviturii i-a fost depistată o tumoră.

Ajunsă la București pentru operație, medicii au descoperit că tânăra suferea de un cancer osos. În termen medical: „Sarcomul Ewang”.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru fată, familie, dar și pentru întreaga comunitate din Onești. Au existat oameni de afaceri, din sport, simpli cetățeni din Vrancea sau din țară, toți s-au mobilizat pentru a o ajuta.

S-a pus leu lângă leu, s-a strâns suma necesară și fata a fost trimisă la operație în Italia. Din păcate, drumul de întoarcere avea să devină unul funebru, plin de regrete și suferință. Ultimul.

„Ai lucruri mai importante de făcut decât să îți plângi de milă”

În urmă cu un an, mai exact pe 13 martie, Georgiana publicase pe contul de Facebook un mesaj în care-și rezuma trăirile, ca o adevărată luptătoare ce era:

Ai lucruri mai importante de făcut decât să îţi plângi de milă, zbierând că viaţa a fost nedreaptă, că încă îţi este greu și că meritai mai mult. Tu nu ai venit în lume ca să obţii ceva ori pentru a deveni altcineva decât eşti. Nu ai venit cu sacoşa goală ca să îți faci cumpărături și nu vei lua nimic cu tine. Eşti un sac cu daruri pe care le împarţi oamenilor în mod necondiţionat, adică fără a le măsura meritele, scria Georgiana.

Urmăriți Playsport.ro și pe