O nouă medalie de aur pentru România la Europenele de juniori! Vlad Stancu a câștigat la 1500 metri liber

Octavian Vasilescu 07.07.2022, 19:17
O nouă medalie de aur pentru România la Europenele de juniori! Vlad Stancu a câștigat la 1500 metri liber

Vlad Stancu (16 ani) a triumfat, joi, în finala probei de 1500 metri liber de la Campionatele Europene de juniori.

Stancu s-a descurcat superb în marea finală și a triumfat cu timpul 15:05.47. Podiumul a fost completat de Krzysztof Chmielewski (argint / 15:13.46) și Batur Albayarak (bronz / 15:13.46).

Este a doua medalie câștigată de România, joi, după ce Bianca Costea (17 ani) a obținut medalia de argint la 50 metri liber feminin.

România are acum cinci medalii la Campionatele Europene de natație de la Otopeni: aur la 200 metri liber masculin (David Popovici), aur la ștafetă masculin 4×100 metri liber, argint la ștafetă combinată 4×100 metri liber, argint la 50 metri liber feminin (Bianca Costea) și aur la 1500 metri liber (Vlad Stancu).

VIDEO Vlad Stancu, medalie de aur la 1500 metri liber

Competiția se desfășoară în bazinul din Otopeni, în perioada 5-10 iulie. TVR transmite integral competiția organizată lângă București.

David Popovici, cucerit total de românii prezenți la Otopeni

Sute de români au luat cu asalt bazinul din Otopeni cu ocazia Campionatelor Europene de natație pentru juniori. David Popovici a fost impresionat după ce a văzut ce public are în spate:

La Budapesta, obiectivul principal a fost timpul și să mă depasesc pe mine. Aici am vrut să mă bucur de tribună, de spectatori. Parcă îmi și venea să plâng când am intrat, cât de frumos a fost. Știam că o să câștig, am venit pentru asta și am asteptat cu foarte mare nerăbdare să trăiesc acest moment.

Am venit să îmi fac țara mândră, să mă ridic la nivelul așteptărilor spectatorilor și să mă bucur de atmosfera”, a spus sportivul român.

La Campionatele Europene de înot pentru juniori din Otopeni, David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber. De asemenea, el a făcut parte din echipa de stafeta combinată de 4 x 100 metri liber care a cucerit medalia de argint.