”O rușine totală”. Fiul lui Ion Țiriac, un car de nervi, după episodul de la Roland Garros care s-a viralizat în timp record

Ioan Valentin Oprea 07.06.2023, 16:54
”O rușine totală”. Fiul lui Ion Țiriac, un car de nervi, după episodul de la Roland Garros care s-a viralizat în timp record

Aryna Salalenka continuă forma de zile mare de la Roland Garros. Jucătoarea originară din Belarus nu a stat la discuţii cu Elina Svitolina şi a obţinut biletele pentru semifinală. La sfârşitul meciului, Svitolina a refuzat să-i întindă mâna Arynei Sabalenka şi s-a îndreptat glonţ către arbitrul de scaun. Nu e prima dată când Sabalenka e evitată la Open-ul francez. În primul tur, Marta Kostyuk a sfidat-o pe Sabalenka şi nu a dorit să-i strângă mâna.

Gestul ucrainiencelor nu a fost deloc bine primit de către spectatorii de la Roland Garros. Atât Kostyuc, cât şi Svitolina au fost îndelung huiduite de tribunele franceze. Ion Alexandru Ţiriac, fiul lui Ion Ţiriac şi partenerul Soranei Cîrstea, a luat, de asemenea, o poziţie critică faţă de comportamentul celor două tenismene din Ucraina.

Competițiile sportive la nivel internațional ar trebui să sporească înțelegerea, respectul și pacea dintre națiuni. Pierre de Coubertin`. Fără strângere de mână? Fără drapel? Fără identitate? O rușine totală”, a scris Ţiriac jr., pe reţelele de socializare.

Sabalenka a lăudat-o pe Svitolina

Sabalenka nu a dorit să comenteze incidentul cu Svitolina şi a ţinut să o felicite pe aceasta pentru revenirea în circuitul WTA. Jucătoarea în vârstă de 28 de ani a lipsit mai multe luni din circuit, după ce a rămas însărcinată. Svitolina pare să-şi fi recăpătat forma de altădată şi a avut evoluţii appreciate pe zgura pariziană.

Nu cred că a meritat să fie huiduită. O respect foarte mult pe Elina pentru ce a reușit să facă după ce a născut. O admir foarte mult”, a explicat Sabalenka, la conferinţa de presă de după meci.

Ucraineanca o acuză pe Sabalenka că a dorit să inflameze spiritele

Întrebată dacă Sabalenka a dorit să inflameze spiritele atunci când a aşteptat-o la fileu, Svitolina nu a stat mult timp pe gânduri. „Cred că da”, a răspuns aceasta, cu multă siguranţă în glas.

În penultimul act al competiţiei din capitala Franţei, Sabalenka va da peste cehoaica Karolina Muchova. Bookmakerii o văd mare favorită pe bielorusă, acordându-i o cotă de 1.30 – 1.35.

Urmăriți Playsport.ro și pe