”O să am posibilitatea să mănânc câți mici pot!” Gică Popescu și ambiția cu care a reușit să devină unul dintre cei mai mari fotbaliști

Pintilie Iosif 05.12.2022, 15:56
”O să am posibilitatea să mănânc câți mici pot!” Gică Popescu și ambiția cu care a reușit să devină unul dintre cei mai mari fotbaliști

Gică Popescu este, cu siguranță, unul dintre cei mai importanți fotbaliști români din istorie. Actualul președinte al clubului Farul Constanța a avut o carieră impreionantă.

Membru al generației de aur, Gheorghe Popescu a fost inclusiv căpitan la FC Barcelona în carieră, reușind să intre în istoria acestui club. Viața nu i-a fost mereu una perfectă.

Greutățile din viața lui Gheorghe Popescu

În 2014, el a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare în ”Dosarul Transferurilor”, fiind închis mai bine de un an.

Și copiliăria lui a fost una cu ceva greutăți. Cel mai mult, Gheorghe Popescu a suferit din cauza lipsurilor financiare. În cadrul unui podcast cu Mihai Bononete, el recunoaște că atunci când era mic vindea borcane, pentru a face rost de bani.

Tot în copilăria lui era forțat, recunoaște el, să savureze cât mai mult mâncarea. Îi plăceau mult micii ș și-a propus ca atunci când va ajunge mare să își permită cât de mulți își dorește.

”O să am posibilitatea să mănânc câți mici pot!”

„Eu am vândut sticle și borcane toată copilăria mea. Le puneam într-un sac, în căruciorul de butelie, și le vindeam. Luam 70-80 de lei.
Nu era posibilitatea de a plăti mai mult de doi mici.

Și-mi aduc aminte că luam micii și sugeam zeama aia din ei. Mâncam o chiflă cu zeama aia din mici și încă o chiflă cu ce mai rămăsese, cu structura aia. Și mi-am zis că atunci când o să am posibilitatea, o să mănânc o dată câți mici pot.

Toată copilăria mea, asta a fost spaima mea: încărcatul de sifoane. Că era frig, era cald, eu cu sifoanele în mână. Iarna mergeam pe zăpadă la încărcat sifoane. Când venea tata acasă și vedeam că sunt sifoanele goale, mă treceau apele.

La un an și trei luni am avut o cumpănă. Aveam o hernie ștrangulată și a trebuit să mă opereze de urgență pe semnătura părinților că nu știau dacă scap sau nu. M-a operat pe viu, nu știu de ce.
Semnalul de reușită al intervenție era urinatul în 24 de ore. Fără anestezie, știu asta de la mama. M-au deschis, m-au operat, dar trecuse 24 de ore și nimic, abia la 30 de ore am urinat. A fost un moment critic atunci”, a spus el.

Urmăriți Playsport.ro și pe