„O să vin la Rapid și o să iau campionatul, cu siguranță iau titlul!” Șumudică, mesaj direct pentru milionarul Șucu

George Drafta 25.05.2023, 20:52
„O să vin la Rapid și o să iau campionatul, cu siguranță iau titlul!” Șumudică, mesaj direct pentru milionarul Șucu

Marius Şumudică nu a renunţat la visul său de a se întoarce la un moment dat în Giuleşti să cucerească titlul şi ca antrenor.

Tehnicianul în vârstă de 52 de ani aflat acum pe banca saudiţilor de la Al Raed abia aşteaptă să conducă din nou Rapidul de pe banca tehnică, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul 2010-2011.

Readucerea trofeului de campioană a Superligii din nou în vitrina Rapidului este ultimul său mare obiectiv din cariera de antrenor. Şumudică a făcut mărturisirea în podcastul „Profu` de Sport” realizat de Cătălin Ţepelin. Acesta se bazează pe suportul financiar al patronului Dan Şucu în tentativa de a-şi trece în palmares o astfel de performanţă.

Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

A împlinit un an ca patron

Chiar pe 25 mai 2022, Dan Şucu intra în acţionariatul Rapidului alături de Victor Angelescu. Şumudică consideră că este omul care poate să redea gloria de altădată a trupei din Grant.

„Cu siguranță voi ajunge să iau campionatul și cu Rapid. Știu ceea ce pot, știu ce staff am în spate, este şi succesul acestor oameni. Dan Șucu este un om așezat, bazat din punct de vedere material, un om care a reușit în viață. Și cred că nu poți să reușești dacă nu ești înconjurat de oameni OK și dacă nu te duce bibilica.

Dar fotbalul e greu, nu e la fel ca în afaceri. Sunt puțini care au câștigat din fotbal, mai mulți pierd. Dar îi dau un sfat, să înțeleagă domnul Dan Șucu: înconjoară-te de oameni de valoare! Atât îi spun, fiindcă altfel se va trezi că va regreta că a intrat în fotbal. Şi oameni care sunt rapidiști. Asta îi spun, ăsta este sfatul meu”, a fost declaraţia lui Şumudică pentru Gsp.

Şumudică a cucerit titlul în tricoul Rapidului în sezonul 1998-1999
Şumudică a cucerit titlul în tricoul Rapidului în sezonul 1998-1999

Cum l-a cucerit spiritul alb-vişiniu

Şumudică a ajuns pe stadion pentru prima oară pe când nici nu începuse şcoala. A mers cu bunicul lui la un meci al Rapidului şi a rămas rapidist pe vecie.

Din momentul în care am pășit pe „Republicii” și am auzit tobele alea cum băteau, am început an de an să înțeleg ceea ce înseamnă Rapidul! Am înțeles că era o echipă călcată în picioare de sistem. Practic, Dinamo sau Steaua aveau șanse să-și ia jucători de peste tot, te luau cu duba de acasă. Așa erau vremurile atunci.

Eu tot timpul am fost de partea celor care nu erau ajutați și am zis: „Asta e echipa mea, o iubesc”. De atunci, pentru mine a existat un singur target în viața mea: să iau campionatul, să ajung să joc la Rapid. În primul rând, îmi doream să ajung să joc la Rapid. Mircea Lucescu mi-a dat șansa. Am luat campionatul ca jucător”, a mai punctat tehnicianul.

Urmăriți Playsport.ro și pe