O trădare supremă zguduie Parisul și îi înfurie pe suporterii lui PSG! Un fost campion mondial, acționar la marea rivală

Olteanu Ștefan / 29.06.2022, 18:28
O trădare supremă zguduie Parisul și îi înfurie pe suporterii lui PSG! Un fost campion mondial, acționar la marea rivală

Raimundo Souza Vieira de Oliveira (57 de ani), cunoscut de întreaga lume a fotbalului drept Rai, zguduie Parisul și îi înfurie pe suporterii lui PSG cu ultima decizie pe care a luat-o. Fost campion mondial cu Brazilia în 1994, perioadă în care scria istorie și pentru clubul de pe Parc des Princes, Rai a ales să investească în fotbal și a devenit acționar la marea rivală a lui PSG.

Rai va deveni oficial investitor în fotbalul francez. Brazilianul zguduie Parisul și îi înfurie pe suporterii lui PSG

Pentru un singur club de fotbal a evoluat legendarul Rai în Europa și acela este PSG, însă, cu ultima decizie pe care a luat-o, brazilianul zguduie Parisul și îi înfurie pe suporterii echipei de pe Parc des Princes.

Rai a scris istorie pentru PSG între anii 1993 și 1998, perioadă în care s-a bucurat de glorie și alături de echipa națională și a triumfat la Mondialul din 1994. Alături de PSG, Rai a cucerit un titlu de campion, două Cupe și o Supercupă ale Franței, două Cupe ale Ligii, plus Cupa Cupelor UEFA.

Retras din fotbal la începutul anilor 2000, Rai a stat departe de sportul „rege” o bună perioadă de timp. În 2017, el și-a anunțat revenirea și a devenit director sportiv la Sao Paulo, unde a activat până în februarie 2021.

Rai continuă să se implice în fotbal și va reveni în Franța, într-o postură cu totul specială. El face parte din grupul de investitori americani Sport Bridges Venture, care a preluat 9% din pachetul de acțiuni al lui Paris FC, marea rivală a celor de la PSG.

Dimensiunea lui Rai depăşeşte cu mult cadrul fotbalului. Am făcut o majorare de capital de 8 milioane de euro, este a patra de când sunt la conducerea acestui club, iar majoritatea acţionarilor minoritari au rămas. Eu păstrez majoritatea.

Sunt încântat că Rai ni se alătură. El ne va ajuta și ca ambasador, pentru a putea să ne lărgim cercul de parteneri. În plus, va avea și un impact social, care ar trebui să ne deschidă porțile mai mult către Brazilia”, a declarat Pierre Ferracci, președinte și acționar majortar al clubului Paris FC, potrivit L’Equipe.

Ce le-a transmis Rai fanilor de la PSG

Francezii sunt convinși că alegerea lui Rai nu va fi privită cu ochi buni de fanii lui PSG. În același timp, brazilianul a ținut să le transmită un mesaj suporterilor de pe Parc des Princes.

Decizia nu schimbă cu nimic relația mea cu PSG. Nici dragostea pe care o am pentru acest club, dar nici istoria mea alături de el”, a declarat Rai.

În sezonul 2022 – 2023, Paris FC va evolua tot în Ligue 2, după ce la capătul stagiunii recent încheiate a pierdut în barajul de promovare contra lui Sochaux.

Societatea Sport Bridges Venture (SBV), în care este asociat Rai, va injecta peste 3 milioane de euro în cadrul clubului Paris FC.

Schimbarea lui Mauricio Pochettino de la PSG este sigură. Cristophe Galtier a demisionat de la OGC Nice.