O viitoare adversară a României rămâne fără antrenor! Meciul cu naționala lui Rădoi este printre ultimele pentru Jorgi Low pe banca Germaniei

Bordei Radu / 09.03.2021, 13:57
O viitoare adversară a României rămâne fără antrenor! Meciul cu naționala lui Rădoi este printre ultimele pentru Jorgi Low pe banca Germaniei

O viitoare adversară a României rămâne fără antrenor! Vestea a luat prin surprindere întreaga lume a fotbalului. Federația Germană a anunțat că, după turneul final din această vară, Joachim Low nu va mai antrena naționala Germaniei. Low vrea să părăsească cu capul sus postul pe care l-a deținut timp de 15 ani. Mai mult, antrenorul este la naționala Manschaft de 17 ani, pentru că a fost secundul lui Jurgen Klismann.

Euro 2020 va fi, astfel, ultimul mare turneu din era Low. Selecționerul, care a adus titlul mondial în 2014, s-a decis să lase locul altcuiva. Federația are timp până la vară să caute un nume potrivit pentru unul din cele mai importante posturi de antrenor din lume.

O viitoare adversară a României rămâne fără antrenor! Meciul cu naționala lui Rădoi este printre ultimele pentru Low pe banca Germaniei

Rămâne de văzut dacă acest anunț va ajuta pe Mirel Rădoi în confruntarea din această lună. Mai mult ca sigur Low va dori să lase Germania pe primul loc în grupa de calificare pentru Mondial, așa că sigur va cere concentrare maximă.

Anunțul plecării lui Low a suprins lumea fotbalului, dar în Germania lumea aștepta această schimbare. Asta chiar dacă Low a avut parte de un mandat plin de rezultate bune. Promovat după Mondialul din 2006, Low a transformat în bine naționala Germaniei. Iar selecționerul va rămâne mereu în istorie pentru tirumful din 2014. Nu doar pentru titlul mondial, dar mai ales pentru victoria istorică, 7-1, contra Braziliei. „Masacrul” de la Belo Horizonte va rămâne pentru totodeauna în memoria fanilor.

Hansi Flick (stânga) a lucrat alături de Low și poate fi înlocuitorul perfect

Nu mai era lapte și miere la la naționala Germaniei

Din păcate pentru Low, ultimii ani nu au fost foarte buni pentru selecționata pe care o pregătește de 15 ani. Dacă la Euro 2016, Germania a pierdut în semifinale, cu echipa gazdă, Franța, la Mondialul din 2018 a urmat un eșec răsunător. Campioana mondială a ieșit, rușinos, încă din grupe. Mulți consideră că atunci trebuia ca Low și naționala să se despartă.

Federația a mers pe mâna selecționerului, iar acesta a început reconstrucția. Dar presa s-a mirat când selecționerul a anunțat că renunță la trei dintre cei mai buni veterani. Este vorba de Thomas Muller, Mats Hummels și Jerome Boateng. Chiar dacă Germania are foarte mulți tineri de valoare, lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Totul a culminat cu înfrângerea de acum câteva luni, 0-6 cu Spania. Este cea mai grea înfrângere din ultimii 90 de ani suferită de Germania.

Klopp și Flick sunt pe lista înlocuitorilor

Low a simțit că este momentul perfect să renunțe. Selecționerul speră să obțină o reacție de la jucători și să se bucure de un ultim turneu final plin de succes, la vară.

În ultimii 17 ani am lucrat cu cei mai buni jucători din țară. Sunt mândru și fericit de tot ceea ce am realizat. Am cunoscut multe momente de bucurie, dar și de tristețe. Voi rămâne recunoscător pentru toate aceste clipe speciale, a declarat Low

Presa speculează deja despre cine va veni în locul lui Low. Jurgen Klopp este și el pe listă, mai ales după ultimele rezultate de la Liverpool. Hansi Flick, antrenorul care a luat toate trofeele posibile cu Bayern, este și el luat în considerare.