Oana Borș, trimisă cu avionul în România, după accidentarea teribilă de la Campionatul Mondial. Când poate reveni pe teren

Robert Zanfir / 05.12.2021, 16:36
Oana Borș, trimisă cu avionul în România, după accidentarea teribilă de la Campionatul Mondial. Când poate reveni pe teren

Oana Borș a fost trimisă în țară cu un avion, după accidentul teribil din meciul cu Iran, primul jucat de România la Campionatul Mondial din Spania.

Naționala lui Adrian Vasile a început Campionatul Mondial din Spania cu o victorie lejeră, 39-11, în fața Iranului. Totuși, bucuria tricolorelor nu a fost deplină. Oana Borș s-a accidentat grav și nu va reveni pe teren foarte curând.

Oana Borș, trimisă cu avionul în România, după accidentarea teribilă de la Campionatul Mondial. Când poate reveni pe teren

Oana Borș (18 ani) a avut parte de neșansă în primul meci de la Campionatul Mondial din Spania. Jucătoarea lui Minaur Baia Bare s-a accidentat grav la genunchi, după ce a marcat primul său gol la națională.

Piciorul drept i-a fugit la aterizare, iar handbalista a părăsit terenul în lacrimi.

Oana Borș a fost trimisă acasă cu avionul. Între timp, medicul echipei naționalei a oferit primele amănunte despre gravitatea accidentării. Potrivit lui Florin Ciocoiu, Oana Borș a trecut prin primele investigații amănunțite, care nu au reliefat leziuni majore.

Cu toate acestea, medicul se așteaptă ca examenul RMN să ofere detalii despre gravitatea leziunii. Potrivit acestuia, sportiva nu va putea juca până în vara anului viitor.

„Pentru moment, starea Oanei este staționară. Examenul clinic n-a evidențiat leziuni majore, dar mă aștept ca după examenul RMN să găsim niște leziuni în special al cartilajului, dar și ligamentare.

O reconstrucție chirurgicală, dacă va fi cazul, îi va permite ca până în vară să se alăture lotului.

A revenit de la spital, este deja în avion în drum spre țară. Este imobilizată, a urmat întreg protocolul pentru situații de urgență.

Chiar vreau să le mulțumesc colegilor de la spital și doamnei consul, care au avut un suport moral extraordinar pentru ea. Cred că va depăși cu brio această perioadă. O va ajuta să se maturizeze mai repede”, a declarat Florin Ciocoiu, potrivit Digi Sport.

România își poate asigura locul 2 în grupe

România joacă azi cu Kazahstan, de la 19:00, în cel de-al doilea meci din Spania. În cazul unei victorii, tricolorele își pot asigura locul 2.

Desfășurarea turneului prevede ca primele trei echipe din fiecare grupă să se califice pentru faza următoare, care se va desfășura tot în sistem de grupe.

Calificarea în sferturile competiției va fi obținută, mai departe, de primele două clasate din fiecare grupă.

Iran, Kazahstan și Norvegia sunt cele trei adversare ale României în Grupa C de la Campionatul Mondial de handbal din Spania.