Obsesiile secrete ale lui Vladimir Putin. Cum arată portretul președintelui din Rusia, omul responsabil pentru războiul din Ucraina

Octavian Vasilescu / 28.02.2022, 16:44
Obsesiile secrete ale lui Vladimir Putin. Cum arată portretul președintelui din Rusia, omul responsabil pentru războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin (69 ani), a devenit un inamic pentru restul lumii după ce a ordonat trupelor rusești să invadeze Ucraina.

Conform datelor oficiale, peste 600 de oameni și-au pierdut viața în primele patru zile ale războiului dintre Ucraina și Rusia. Vladimir Putin a fost mereu un om misterios, dar după izbucnirea războiului din Ucraina și-a compromis definitiv imaginea în fața lumii. În continuare puteți afla care sunt obsesiile președintelui rus, într-un material-portret special.

Obsesiile lui Vladimir Putin: nu folosește telefonul mobil și ar avea zeci de sosii

Vladimir Putin nu are un telefon mobil, deoarece consideră că nu ar fi o cale de comunicare sigură. În schimb, Putin folosește un telefon special, nedetectabil, care poate apela orice număr din lume cu ajutorul sateliților.

Președintele Vladimir Putin ține foarte mult la securitate și încearcă să evite scurgerile de informații.

Fost agent KGB, Putin a devenit prima oară președinte interimar al Rusiei în 31 decembrie 1999, după ce Boris Elțîn a demisionat. În 2000, Putin a câștigat primul mandat de președinte. În 2004 a fost reales pentru al doilea mandat.

Constituția nu i-a permis lui Putin să candideze și în 2008, dar l-a susținut pe Dmitri Medvedev în cursa electorală, iar acesta a devenit noul președinte. Putin a fost prim-ministru în mandatul lui Medvedev, iar în 2012 a candidat din nou la alegerile prezidențiale, după modificarea Constituției. Putin a câștigat un mandat pe șase ani, iar în 2018 a fost reales pentru încă șase ani.

Sosiile lui Vladimir Putin

În spațiul public există numeroase zvonuri cu privire la faptul că Vladimir Putin folosește sosii pentru evenimentele publice.

În cadrul unui interviu din 2020, Putin a fost întrebat de reporter: „Sunteți real?”. Președintele Rusiei a răspuns direct, „da”. Cu toate acestea, Putin a dezvăluit că i s-a propus să aibă sosii pentru aparițiile publice:

Mi s-a propus să am o sosie, dar am refuzat. S-a întâmplat în anii grei ai luptei împotriva terorismului”, a spus Putin, citat de Digi 24.

Securitatea familiei. Fetele lui Putin, ținute ascunse

Vladimir Putin a fost căsătorit cu fosta însoțitoare de zbor Lyudmila Shkrebneva în perioada 1983-2014. Cei doi au divorțat în 2014, dar au împreună două fete: Maria și Katerina.

Putin ține foarte mult la securitatea familiei sale, astfel că Maria și Katerina au rămase ascunse pentru mult timp și președintele Rusiei a evitat mereu să discute despre ele în public.

Lyudmila Shkrebneva a declarat recent că Vladimir Putin își răsfăța mereu fetele, iar ea a fost nevoită să devină părintele autoritar. Presa internațională scrie că Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova au avut mai multe identități false de-a lungul timpului, din motive de securitate.

Cu ce se ocupă Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova

Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova nu au mers niciodată la școală. Președintele Rusiei a angajat profesori de top pentru fetele sale, care în copilărie au făcut cursuri acasă.

Ulterior, Maria Vorontsova a devenit un cercetător important în Moscova. Fiica cea mare a lui Putin s-a căsătorit cu olandezul Jorrit Faassen, iar cei doi au un copil. Putin a recunoscut într-un interviu acordat în 2017 că este bunic, dar a spus că nu petrece foarte mult timp cu nepotul său.

Katerina Tikhonova a fost dansatoare acrobatică, iar acum conduce compania Innopraktika, aflată sub egida Universității din Moscova.

Katerina Tikhonova a fost căsătorită cu miliardarul Kirill Shamalov, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin. Cei doi au divorțat în 2018.

Vladimir Putin, nostalgic după URSS

Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) a luat naștere în 1922 și s-a prăbușit în 1991.

Vladimir Putin a vorbit în repetate rânduri despre URSS și mereu a spus că dispariția sa a fost o tragedie:

Pentru mine, la fel ca pentru majoritatea cetăţenilor, a fost o tragedie dispariția URSS. Ce a însemnat disoluţia URSS? A însemnat dispariţia Rusiei istorice sub numele de URSS. Este cea mai mare tragedie geopolitică a secolului al XX-lea. Este imposibilă resuscitarea URSS”, a spus Putin, pentru televiziunea de stat, citat de G4Media.

Mulți analiști consideră că Putin încearcă să pună stăpânire pe foste zone din URSS, de aici și pornirea războiului din Ucraina.

Hocheiul pe gheață, pasiunea lui Vladimir Putin

Președintele Rusiei este îndrăgostit de hocheiul pe gheață. An de an, Vladimir Putin a organizat meciuri demonstrative de hochei pe gheață chiar în Piața Roșie din Moscova.

La aceste meciuri au participat mereu și miniștrii din Rusia, dar și veterani din lumea hocheiului, cum ar fi Pavel Bure, fost jucător la New York Rangers.

În 2021, alături de Vladimir Putin a jucat și președintele din Belarus, dictatorul Alexander Lukașenko.

Echipa lui Vladimir Putin a câștigat în fiecare an meciul demonstrativ din Piața Roșie. Pe lângă hochei pe gheață, Putin mai este pasionat de curling, înot sau echitație. De asemenea, Putin obișnuiește să facă scufundări în Marea Neagră și în Lacul Baikal.

Putin are un regim strict și face sport în fiecare zi

Vladimir Putin are și o dietă extrem de strictă. Președintele Rusiei își începe ziua cu două ore de înot, după care mânâncă ouă de prepliță și un bol de terci de ovăz.

Toate ingredientele pentru mâncarea lui Putin sunt aduse din grădinile Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill. De asemenea, Putin are un angajat ce testează toate mâncărurile care îi sunt aduse. Astfel, președintele rus nu riscă să fie otrăvit.

Vladimir Putin are o colecție impresionantă de ceasuri

Vladimir Putin se laudă cu o colecție extravagantă de ceasuri de mână, care în total costă aproape 1 milion de euro.

Conform ABC News, cel mai scump ceas din colecție este un model Tourbograph, care are o curea din piele de crocodil și valorează peste 450.000 de euro. Putin mai are și ceasuri de lux de la Patek Philippe sau Blancpain.