Ode pentru Tamaș. Bănel Nicoliță crede că fundașul de 38 de ani putea ajunge la Real Madrid sau Bayern Munchen. „Nu exagerez”

Bordei Radu / 23.12.2021, 14:10
Ode pentru Tamaș. Bănel Nicoliță crede că fundașul de 38 de ani putea ajunge la Real Madrid sau Bayern Munchen. „Nu exagerez”

Bănel Nicoliță crede că naționala României nu mai dispune de fotbaliști precum cei alături de care a jucat el. Fostul mijlocaș al Stelei a ajuns într-o semifinală de Cupa UEFA, alături de formația roș-albastră. Mai mult, la echipa națională a avut colegi de mare valoare.

”Am fost norocos” recunoaște Nicoliță, mai ales când se uită la lipsa de opțiuni din această perioadă. România nu mai dispune de mulți fotbaliști de valoare, de aceea echipele de club dar nici selecționata nu mai reușesc performanțe deosebite. În plus Nicoliță a fost surprins de un fotbalist de la una din marile rivale. S-a înțeles cu el mai bine decât cu colegii de la Steaua.

Gabi Tamaș, fotbalistul despre care Bănel Nicoliță crede că ar fi putut ajunge la un nivel mai mare ca Mutu și Chivu

Bănel Nicoliță a avut multe cuvinte de laudă despre fotbaliștii cu care a fost coleg de generație. Mai ales pentru Gabi Tamaș a avut cuvinte de laudă.

Pentru mine a fost o onoare să fiu coleg cu jucători excepționali precum Mutu, Chivu, Lobonț, Marius Niculae sau Tamaș. Nu știu dacă găsim azi trei internaționali români la nivelul lor. Cel mai bine m-am înțeles cu Tamaș. E un băiat senzațional. Am fost colegi și la naționala de tineret, unde m-a luat sub aripa lui. Eu veneam de la Brăila, el juca deja în Rusia pe un contract de un milion de dolari, avea cea mai tare mașină de la lot. Le-a spus tuturor: ”Atenție! Bănel e fratele meu! Dacă se atinge vreunul de el, aveți de-a face cu mine!”. Întrebați-l, dacă nu mă credeți!, a declarat Bănel, pentru Playsport

 

Echipele mari la care putea juca Gabi Tamaș. „Trebuia să fie mai atent”

Gabi Tamaș continuă să impresioneze în Liga 1, la o vârstă la care alți fotbaliști deja au pus ghetele în cui. Fundașul a ajutat Voluntari să ajungă pe locul 3 în Liga 1.

În ciuda episoadelor controversate din viața lui, fotbalistul a rămas un model de profesionalism, la modul cum se antrenează și joacă. Și Bănel Nicoliță consideră că fostul dinamovist ar fi putut juca la cel mai înalt nivel, în Europa

Nu mă surprinde că mai joacă și că o face bine, fiindcă îi știu calitățile. Dacă era mai atent cu viața lui, era jucător de Bayern Munchen și Real Madrid. Nu exagerez cu nimic! Mi-a plăcut enorm de el. Cum ieșea cu mingea la picior, senzațional în duelurile unu contra unu, ce șut! Omul e ”nebun”! Îi place fotbalul maxim. Nu poți să-i iei din merite, a încheiat Nicoliță