Oferta ametitoare primită de Gary Lineker după ce a fost scos de BBC de pe post. Ar câștigat de trei ori mai mult

Iosif Pintilie 12.03.2023, 15:00
Oferta ametitoare primită de Gary Lineker după ce a fost scos de BBC de pe post. Ar câștigat de trei ori mai mult

BBC trece printr-un moment greu. Postul britanic a decis să renunțe la principala vedetă, Gary Lineker, după ce directorul general i-a cerut demisia, în urma unor declarații împotriva unei decizii a guvernului.

Gary Lineker poate schimba ”tabăra”

Fanii postului britanic au intrat în grevă, așa cum au făcut și majoritatea prezentatorilor. De criza de la BBC încearcă să profite BT Sport.

Aceștia îi oferă un salariu un salariu uriaș, de trei ori mai mare decât la gigantul britanic. BT Sport i-a făcut o ofertă de 4.5 milioane de euro anual, în timp ce acum câștigă doar 1.5 milioane de euro.

”Match of the Day” și-a pierdut farmecul

Fanii britanici se plâng că emisiunea ”Match of the Day”, una dintre cele mai populare din ”regat”, în ceea ce privește conținutul sportiv, nu mai are farmec fără Lineker.

Asta și pentru că după Lineker, alte două nume mari au intrat în grevă; Alan Shearer și Ian Wright. În plus, postul a fost boicotat și de echipele din Premier League.

Așa s-a ajuns ca celebra emisiune să mai dureze doar 20 de minute, pentru că nu au mai fost invitați, intervenții telefonice ori interviuri.

„E o politică nemăsurat de crudă împotriva celor mai vulnerabili oameni, într-un limbaj deloc diferit de cel folosit de Germania în anii ’30”, a comentat Gary pe Twitter

Povestea din spatele scandalului

Tim Davie, directorul general al BBC, a decis să îi ceară demisia fostului fotbalist deoarece acesta a avut o reacție dură la adresa guvernului, din cauza unei ordonanțe anti-imigranți.

Premierul Rishi Sunak a susținut că „aceasta nu este problema guvernului, ci a BBC”.

Sunday Telegraph susține că principala întrebare care apare este Cum îndrăznesc să-i zică lui Lineker ce trebuie să facă?”

Jurgen Klopp, de partea lui Lineker

Jurgen Klopp, antrenoru care i-a adus lui Liverpool trofeul UEFA Champions League, l-a apărat pe Gary, spunânc că o opinie ce ține de drepturile omului nu ar trebui să atragă asemenea sancțiuni.

„E vorba de o opinie asupra drepturilor omului. Ar trebui să avem dreptul de a vorbi, nu văd niciun motiv pentru care BBC ar retrage pe cineva pentru acest lucru.

Aceasta este lumea în care trăim. Fiecare e atât de atent să facă totul într-o manieră corectă. Dacă nu te aliniezi, creezi o furtună de rahat pe care nu o aveam când noi eram tineri. E dificil să trăiești într-o astfel de lume”, spune Gary Lineker.

Urmăriți Playsport.ro și pe