Ofertă astronomică pentru Lewis Hamilton. I-au pus pe masă 50 de milioane de euro

Alex Vartolomei 12.08.2023, 21:38
Ofertă astronomică pentru Lewis Hamilton. I-au pus pe masă 50 de milioane de euro

Lewis Hamilton (38 de ani) mai are contract doar până la finalul acestui an cu Mercedes, iar rivalii de la Ferrari vor să dea lovitura și i-au făcut o ofertă.

Lewis Hamilton a primit un contract cu un salariu de 50 de milioane de euro pe an, din partea Scuderia, dar englezul a refuzat-o. Conducătorii la Ferrari și-au propus un obiectiv măreț și vor să investească sume masive pentru a recâștiga primul titlu mondial după o puză de 16 ani.

Louis Hamilton și-a decis viitorul în Formula 1! ”Ar fi rezonabil să începem discuțiile”

Ferrari și-ar fi dorit să-l înlocuiască pe Charles LeClerc cu Lewis Hamilton, dar planul nu a fost dus la sfârșit cu succes, lovidu-se de răspnsul negativ al actualului pilot Mercedes. Confom Planet F1, Lewis Hamilton i-ar fi răspuns lui John Elkann, președintele Ferarri, în două cuvinte: ”Nu, mulțumesc”.

În urrma zvonurilor apărute, Mercedes a confirmat că Ferrari l-a ofertat pe Lewis Hamilton și că britanicul a refuzat oferta. Lewis Hamilton urmează, cel mai probabil, să semneze un nou contract cu Mercedes. Următorul contract propus britanicului oferă un angajament pe 10, iar după retragerea de pe circuit, englezul ar urma să devină ambasadorul brandului Mercedes.

Pilotul englez are în palmares 103 victorii și 103 plecări din Pole Position. Britanicul în vârstă de 38 de ani are 192 de clasări pe podium. Hamilton a cucerit alătui de ce de la Mercedes 6 titluri mondiale în cei 10 ani în care au colaborat.

Kimi Raikkonen a fost ultimul pilot care a adus titlul mondial italienilor, în 2007. De atunci și până la ora actuală, Ferrari a terminat toate sezoanele în urma celor de la Mercedes sau Red Bull.

Lewis Hamilton a obținut de-a lungul carierei 7 titluri mondiale. Michael Schumacher, legendarul pilot neamț care a scris istorie pentru Ferarri, are tot 7 titluri mondiale obținut, astfel că cei 2 se află la egalitate. Britanicul va încerca să-l depășească pe fostul pilot și să cucerească titlul mondial cu numărul 8.

Urmăriți Playsport.ro și pe