Ofertă concretă pentru Dusan Uhrin jr. Antrenorul care a retrogradat-o pe Dinamo nu duce lipsă de propuneri

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.06.2022, 19:41
Ofertă concretă pentru Dusan Uhrin jr. Antrenorul care a retrogradat-o pe Dinamo nu duce lipsă de propuneri

Deși numele său este legat de prima retrogradare din istoria de 74 de ani a lui Dinamo, Dusan Uhrin Jr. nu duce lipsă de oferte după despărțirea de clubul din Ștefan cel Mare. Contractul său la formația alb-roșie a expirat la finalul stagiunii recent încheiate și până în prezent nu au apărut informații referitoare la o eventuală prelungire a acestuia.

Mai mult, este din ce în ce mai clar că acest lucru nici nu se va întâmpla, în contextul în care mai mulți jucători ai lui Dinamo l-au acuzat direct pe Dusan Uhrin Jr. de retrogradarea echipei. Mai mult, se pare că antrenorul ceh în vârstă de 54 de ani este foarte aproape să înceapă o nouă aventură în cariera sa.

Dusan Uhrin Jr. ar urma să semneze un contract cu o echipă nou-promovată în prima ligă din Cipru

Potrivit Digi Sport, Dusan Uhrin Jr. s-ar fi înțeles deja cu Karmiotissa Pano Polemidion, echipă cipriotă ce a promovat în prima ligă din această țară la finalul sezonului recent încheiat. Cehul ar urma să semneze un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Această echipă a dominat liga a doua din Cipru în stagiunea trecută și a terminat pe primul loc, cu 63 de puncte obținute în 30 de etape, la egalitate de puncte cu cei de la Nea Salamis.

Plecarea lui Dusan Uhrin Jr. de la Dinamo nu reprezintă deloc o surpriză pentru legendele clubului din Ștefan cel Mare. Ion Marin a explicat, în cadrul unei intervenții la PlaySport Live, că era evident, încă dinainte de meciurile de baraj cu Universitatea Cluj, că antrenorul ceh va alege să facă acest lucru în cazul în care lucrurile se vor fi sfârșit prost. Ceea ce s-a și întâmplat. De asemenea, Ion Marin a criticat și alegerile tactice făcute de Dusan Uhrin în cele două partide cu „Șepcile roșii”.

Antrenorul ceh, criticat de gloriile dinamoviste pentru modul în care a ales să-și facă „ieșirea din scenă” după retrogradare

„După care un jucător se duce la Dusan, să intre în cantonament de vineri, iar acesta a refuzat. Mai mult, a făcut scandal mare, că nu era plătit. El avea de gând, solicitase deja bilet și a plecat imediat după meci. Și-a luat jucăriile și a plecat. Nu se face așa ceva, trebuia să aibă oricum două programe de pregătire, unul pentru Liga 1, altul pentru Liga 2. Trebuia să le lase la club, indiferent dacă mai rămânea, așa era profesionist

Era un meci de care depindea soarta clubului și tu nu intri în cantonament cu 48 de ore înainte. Erau mai concentrați, cantonamentul este bun, lăsați poveștile. Era doar un meci, de care depindea tot.

Tactic, nu știu dacă a fost cel mai potrivit să joci doar 4-3-3 cu un atacant. Trebuia să pui și doi atacanți, să mai pui presiune pe fundașii adverși, joacă altceva. Dar, am avut și ghinion, să recunoaștem. Au fost niște ocazii, nu le-am concretizat. Noi n-am avut profesioniști la conducere, nu au avut nevoie și s-au făcut niște contracte fără niciun cap. A fost o umilință totală pentru noi, dinamoviștii. Să nu poți să bați Universitatea Cluj, în două meciuri. Să nu treci de ei, să rămâi în Liga 1”, a spus Ion Marin.