Ofertă-record: 15 milioane de euro pentru Ianis! De ce a picat transferul lui Hagi Jr.

Radu Bordei 05.01.2021, 19:52
Ofertă-record: 15 milioane de euro pentru Ianis! De ce a picat transferul lui Hagi Jr.

Ofertă-record: 15 milioane euro pentru Ianis. Aceasta este informația bombă pe care a oferit-o Ilie Dumitrescu. Fostul mare internațional, coleg și prieten cu Gică Hagi, a afirmat că fiul Regelui putea să ajungă în altă parte.

O echipă era dispusă să ofere o sumă consistentă pentru Ianis, pe când acesta juca la Viitorul. Hagi senior nu a fost convins însă, în ciuda faptului că era vorba de mulți bani la mijloc.

15 milioane de euro pentru Ianis

Conform lui Ilie Dumitrescu, Hagi a avut pe masă o ofertă de 15 milioane de euro, record pentru România! Declarația a fost făcută la postul Digisport și confirmă mesajul transmis de club în acea perioadă. Gruparea patronată de Hagi recunoscuse că a primit o ofertă record pentru Ianis, dar nu s-a specificat niciodată suma.

Eroul din meciul cu Argentina nu a menționat numele echipei, deși probabil aceasta era din Rusia. Spartak Moscova, una din echipele de mare tradiție din capitala rusă, era interesată de serviciile lui Ianis. Suma nu era mare pentru ei, așa că aproape sigur au încercat să îl tenteze pe „Rege”. Ianis era cel mai bun jucător din echipă, dacă nu chiar din Liga 1 în acel moment.

Hagi senior a refuzat

Chiar dacă Viitorul ar fi obținut o sumă importantă, Hagi nu a fost dispus să își lase fiul să plece. Ilie Dumitrescu a precizat că „Regele” nu era convins de perspectivele lui Ianis la echipa respectivă. Nu era convins că acesta s-ar fi adaptat și, după experiența Fiorentina, a preferat să nu riște.

Asta a dus la pierderea unei sume importante de către club. Pentru că Hagi junior avea să plece, în final, în Belgia. Genk a plătit 4 milioane pentru mijlocaș, iar Hagi a acceptat doar pentru a ajuta evoluția lui Ianis.

Acesta nu s-a adaptat nici în Belgia și a mers în Scoția, la Glasgow Rangers, unde impresionează.

Ianis și-a găsit locul

În acest sezon Ianis este unul din cei mai buni jucători ai managerului Steven Gerrard. Cu 4 goluri și 10 pase decisive, Hagi junior a fost crucial în construirea avantajului clar în fața rivalei Celtic.

Ianis a fost lăudat de managerul englez în multe rânduri. Ultima oară a făcut-o după derby-ul câștigat cu rivala din oraș. Evoluțiile lui Ianis au atras atenția unor cluburi importante din Europa. Este foarte prosibil ca din sezonul viitor, românul să nu mai evolueze pe Ibrox Park. Până atunci Ianis este aproape să câștige titlul în Scoția. Pentru Rangers ar fi primul trofeu după o pauză de 11 ani.

Urmăriți Playsport.ro și pe