Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat: ”Îi întindem o mână de ajutor”. Cine vrea să îl transfere

Gabriel Peneș 09.02.2021, 19:53
Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat: ”Îi întindem o mână de ajutor”. Cine vrea să îl transfere

Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat: ”Îi întindem o mână de ajutor”. Jucătorul de la Astra e așteptat cu brațele deschise în Giulești. Echipa de pe locul 3 al Ligii a 2-a e interesată de serviciile mijlocașului de 26 de ani, în ciuda suspendării pe care, cel mai probabil, o va primi. Ioniță s-a format la clubul de sub Podul Grant, fiind jucătorul feroviarilor vreme de 2 ani.

Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat: ”Îi întindem o mână de ajutor”. Cine vrea să îl transfere

Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat. ”Îi întindem o mână de ajutor”, spune noul patron din Giulești.  Fost jucător la Rapid, timp de doi ani, Alexandru Ioniță este unul dintre cei trei jucători de la Astra Giurgiu care au fost suspendaţi provizoriu de ANAD (Agenția Națională Anti-Doping). Măsura a venit după ce fotbaliștii au urmat o terapie interzisă. În așteptarea deciziei definitive, Victor Angelescu, omul numărul 1 din Giulești, a recunoscut că se așteaptă la o suspendare drastică pentru mijlocaș. Însă, după ce aceasta va expira, ușile îi sunt deschise la Rapid.

Suntem foarte interesați de Alex Ioniță, dar după perioada de suspendare, pentru că sigur va fi suspendat. Îl așteptăm, dacă e undeva unde poate să renască, aici e locul. Poate peste un an. Ne putem ajuta reciproc, la noi va avea ușile deschise 100%”, a declarat Victor Angelescu, la emisiunea Liga Digi Sport.

Cine vrea să îl transfere

Dani Coman, președintele celor de la Astra, a declarat că el personal a întreprins toate demersurile pentru ca jucătorul să ajungă la Rapid încă din această iarnă, însă a spus că cei la CFR Cluj s-au opus ca Ioniță să reajungă la echipa sa de suflet.

Eu nu am nimic cu Ioniță. Și ca să vă convingeți vă spun în premieră că eu am făcut toate demersurile pentru ca el să ajungă la Rapid. Numai că, în contractul cu CFR Cluj există o clauză conform căreia ei trebuie să ne dea nouă o sumă la revânzarea jucătorului. Iar cei de la CFR nu au vrut să ne dea niciun ban, așa că jucătorul a rămas la noi”, a dezvăluit Dani Coman pentru digisport.ro.

Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat: ”Îi întindem o mână de ajutor”. Cine vrea să îl transfere
Ofertă surpriză pentru Alex Ioniță, deși va fi suspendat. ”Îi întindem o mână de ajutor”, a spus Victor Angelescu, noul boss de la Rapid

A recunoscut că a folosit substanțe interzise

În luna ianuarie, trei jucători de la Astra Giurgiu au fost acuzați că s-ar fi dopat. Mai precis Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto. Ioniță (26 de ani) a fost singurul care și-a recunoscut vina. El speră într-o suspendare mai redusă, dat fiind că a colaborat cu membrii ANAD (Agenția Națională Anti-Doping). Altfel, pedeapsa maximă prevăzută de regulamente pentru o asemenea faptă este de 4 ani. Jucătorii respectivi au fost acuzați că și-au injectat perfuzii cu vitamine la o clinică privată. Ei au încălcat regulamentul WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) întrucât cantitatea de vitamine injectată intravenos a fost mai mare de 100 de ml.

Consider că merit 6-8 luni de zile de suspendare maximum. Cu tot cu suspendarea de până acum (n.r. – începută în septembrie 2020). Asta sper să primesc. Realist cred că o să fie undeva la un an, poate un an și două luni, dar mă gândesc că se mai pot face proceduri după, poate recurs, să mai scadă din pedeapsă”, a declarat Alex Ioniță, la GSP Live.