OFICIAL. Dan Petrescu a adus la CFR Cluj un croat pe care l-a antrenat și în Turcia și China

Robert Zanfir 04.01.2023, 21:06
OFICIAL. Dan Petrescu a adus la CFR Cluj un croat pe care l-a antrenat și în Turcia și China

Anton Maglica (31 de ani) este noul jucător al lui CFR Cluj. Atacantul a semnat un contract cu ardelenii și urmează să se prezinte sub comanda lui Dan Petrescu (55 de ani). Croatul a mai jucat sub comanda românului atât în China, cât și în Turcia.

CFR Cluj a terminat anul 2022 cu un eșec surprinzător, 0-1 cu Hermannstadt. Atât a așteptat Dan Petrescu, care s-a pus pe treabă. Cum Neluțu Varga a cerut al șaselea titlu consecutiv, antrenorul a cerut încă niscaiva transferuri. Primul a sosit deja. Anton Maglica a fost anunțat pe site-ul clubului.

Dan Petrescu l-a adus pe Anton Maglica la CFR Cluj

Anton Maglica a jucat de-a lungul carierei pentru Osijek, Hajduk Split, Apollon Limassol, Guizhou Hengfeng și Kayserispor. Ultima dată a îmbrăcat tricoul lui APOEL, pentru care a marcat cinci goluri în 30 de meciuri.

„Suntem bucuroși să anunțăm primul transfer al acestei ierni! Anton Maglica, atacant în vârstă de 31 de ani, este noul jucător al echipei noastre!

Atacantul de origine croată a început fotbalul în țara natală la academia celor de la NK Osijek. La nivel de seniori, fotbalistul a bifat, până în prezent, 343 de partide și a înscris 117 goluri, la cluburi precum Guizhou FC, Kayserispor, Hajduk Split, și Apollon Limassol. În ultimul an și jumătate a evoluat în Cipru pentru APOEL Nicosia.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, se arată în comunicatul celor de la CFR Cluj.

Anton Maglica a mai lucrat cu Dan Petrescu

CFR Cluj va fi prima experiență în România pentru atacantul croat. Nu același lucru se poate spune despre colaborarea cu Dan Petrescu. Cei doi s-au întâlnit și în China, în 2019, dar și în echipamentul lui Kayserispor, în sezonul 2020-2021.

500.000 de euro este cota de piață a lui Anton Maglica, conform Transfermarkt.com
15 meciuri, 1 gol și 3 pase decisive a adunat croatul în prima parte a sezonului, la APOEL Nicosia

Privim cu speranță către 2023. A fost un obiectiv să realizăm o echipă mai puternică și l-am realizat. Suntem mulțumiți de transferurile făcute. Există și anumite excepții. Sunt anumiți jucători care nu neapărat că nu au valoare, dar care nu s-au integrat așa cum ne-am fi dorit noi în cadrul echipei. Privim cu speranță pentru că avem în vizor anumite transferuri, anumite finisaje, jucători care să aducă un plus valoare, să se alăture celor care vor rămâne în continuare”,
Cristi Balaj

Urmăriți Playsport.ro și pe