OFICIAL: Mircea Lucescu și-a decis viitorul, după ce a cucerit titlul și Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev! „Am făcut alegerea corectă!”

Giosanu Catinca 02.06.2021, 18:18
OFICIAL: Mircea Lucescu și-a decis viitorul, după ce a cucerit titlul și Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev! „Am făcut alegerea corectă!”

Mircea Lucescu (75 de ani) și-a decis viitorul, după ce a cucerit titlul și Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev! Tehnicianul român a ajuns la un acord cu președintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis. Cei doi au s-au înțeles pentru continuarea angajamentului până în anul 2023.

Mircea Lucescu și-a decis viitorul, după ce a cucerit titlul și Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev!

Mircea Lucescu va fi antrenorul grupării din Ucraina până în vara anului 2023. Anunțul a fost făcut public de clubul condus de Igor Surkis, după eventul obținut în sezonul proaspăt finalizat în Ucraina.

”Il Luce” a semnat cu Dinamo Kiev la începutul sezonului 2019-2020 un contract valabil pe doi ani cu posibilitatea de prelungire pe încă un sezon. Tehnicianul în vârstă de 75 de ani a reușit să câștige tripla încă din prima stagiune: titlul de campion, Cupa și Supercupa Ucrainei.

Mircea Lucescu are în palmares 13 Cupe și 9 campionate ale Ucrainei. Antrenorul român este al doilea cel mai titrat tehnician din istoria fotbalului mondial, după Sir Alex Ferguson.​

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu
Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu

„Am făcut alegerea corectă!”

Igor Surkis şi Mircea Lucescu au asistat recent la finala Ligii Campionilor şi la finala Europa League. În timpul călătoriei au discutat în legătură cu sezonul trecut şi au făcut planuri pentru următorul. Au convenit să activeze opţiunea de prelungire a contractului pentru încă un an. Astfel, acordul dintre antrenor şi club este valabil până în iulie 2023.

Avem încredere deplină în Mister şi strategia lui de dezvoltare. Mircea Lucescu nu este doar un antrenor câştigător. Este un expert care dezvoltă jucători şi ajută la schimbarea clubului nostru. Sperăm că următorii doi ani vor fi doar începutul unei noi pagini câştigătoare în istoria Dinamo şi suntem foarte entuziasmaţi că Lucescu va face parte din această călătorie. Într-un an, clubul și echipa au făcut un mare pas înainte și sperăm că progresele vor continua. După ce am făcut alegerea corectă în urmă cu un an, nu ne îndoim că decizia actuală va aduce noi beneficii lui Dinamo.”, a declarat președintele clubului ucrainean, pentru site-ul oficial al lui Dinamo Kiev.

Cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, Dinamo a jucat 43 de meciuri în toate competiţiile (prima ligă ucraineană, Liga Campionilor, Europa League, Cupa Ucrainei, Supercupa Ucrainei). Antrenorul român a înregistrat 28 de victorii, 8 remize şi 7 înfrângeri. Echipa antrenată de el a revenit în Liga Campionilor după o perioadă de absenţă. Sub comanda sa, Dinamo Kiev a ajuns până în optimile de finală a Europa League, pe lângă cele trei trofee interne.

În 2023, la finalul angajamentului, Mircea Lucescu va avea 78 de ani.