UPDATE: Florin Pârvu este noul antrenor al Petrolului Ploiești! Tehnicianul va semna un contract valabil 18 luni

Iosif Pintilie Justin Gafiuc 07.02.2023, 15:13
UPDATE: Florin Pârvu este noul antrenor al Petrolului Ploiești! Tehnicianul va semna un contract valabil 18 luni

UPDATE: Oficialii prahoveni s-au mișcat repede și i-au găsit deja înlocuitor lui Nicolae Constantin. Claudiu Tudor a confirmat pentru Playsport numirea noului tehnician:

Florin Pîrvu este noul antrenor al Petrolului. Chiar acum finalizăm discuțiile. Va semna pe un sezon și jumătate”, a recunoscut oficialul Petrolului.

Potrivit informațiilor Playsport.ro, Florin Pârvu va coordona același staff tehnic pe care l-a avut și Nicolae Constantin. Singura modificare o reprezintă preparatorul fizic. Se pare că noul „principal” al „lupilor” va veni cu un specialist din Spania, alături de care a lucrat în China, la Henan.

-Știre inițială-

Este oficial! Nae Constantin a plecat de la Petrolul. Antrenorul nu a mai rezistat presiunii și și-a anunțat demisia la finalul partidei de la Botoșani, pierdută de elevii săi cu scorul de 5-0

Petrolul a acceptat demisia lui Nae Constantin

La o zi de la duelul cu echipa moldavă, ”lupii galbeni” au anunțat oficial despărțirea de Nae Constantin, pe paginile de socializare ale clubului. În următoarele zile, se va anunța noua componență a staffului.

 ”Mulțumim, Nicolae Constantin!

Imediat după meciul pierdut de la Botoșani, Nicolae Constantin si-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de antrenor principal al echipei noastre. Decizie pe care si-a menținut-o, iar, astăzi, tehnicianul a ajuns la un acord cu clubul nostru, privind încetarea colaborării pe cale amiabilă.

În funcție din vara anului 2021, Nicolae Constantin a fost cel sub mandatul căruia, la finele stagiunii precedente, FC Petrolul a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, după o pauză de șapte ani. Acum, Constantin lasă echipa pe locul opt în Superliga, după 23 de etape, cu un total de 30 de puncte, un bilanț mai mult decât onorabil pentru o nou promovată.

Mulțumim, Nicolae Constantin, și mult succes pe mai departe! În ceea ce privește viitoarea componență a staffului tehnic, aceasta va fi definitivată in perioada imediat următoare”, a fost mesajul prin care Petrolul a anunțat despărțirea de antrenorul său.

Nae Constantin o antrena pe Petrolul din luna mai a anului 2021, având un total de 59 de meciuri strânse pe banca prahovenilor. Cu el pe bancă, în acest sezon, echipa a adunat 27 de meciuri: 10 victorii, patru egaluri și 13 înfrângeri.

Petrolul nu a mai câștigat în Superligă de pe 2 decembrie, când treceau de ”U” Cluj. Au urmat patru înfrângeri și un egal, plus o altă înfrângere în Cupă. În 2023, prahovenii au o serie neagră, fiind singura echipă ce nu a câștigat punct de la reluarea campionatului.

Acesta a mai fost secund la Petrolul între iunie și septembrie 2014, sub comanda lui Răzvan Lucescu, respectiv între sugust și decembroe 2016, când la echipă era Daniel Isăilă. ASCO Filiași și Comuna Recea sunt celelalte echipe pe care le-a antrenat în cariera de principal.

Nae Constantin anunțase că pleacă

La finalul partidei cu FC Botoșani, încheiată cu scorul de 5-0 în favorarea adversarilor, Nae Constantin s-a declatat depășit de situație și a anunțat că va pleca de la echipă.

„Umilință, cred că asta e etapa umilințelor și, din păcate, noi am făcut parte din această umilință. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, din păcate meciul a început de la 2-0. Sunt principalul vinovat, cred că e momentul să se încheie un ciclu la Petrolul.

Simt că nu mai pot și cred că în minutele astea de după meci va fi timpul să mă opresc. (Reporter – Deci vă dați demisia?) Asta am spus conducerii, mi-a spus să nu mă grăbesc, dar pentru mine cred că e finalul. Sper ca altcineva să ducă mai departe munca pe care am depus-o în ultimul an și jumătate. Simt că nu pot să duc mai departe această treabă”, a spus Nae Constantin, după ce a pierdut cu FC Botoșani.

Urmăriți Playsport.ro și pe